Cilj opstanak u A diviziji

Prvi u bitke kreću najstariji, koje sa klupe predvodi Mihailo Pavićević. Ekipa sastavljena od sedam igrača rođenih 1993. i pet 1994. godine u estonskom Talinu će pokušati da izbjegne jedno od tri posljednja mjesta
78 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Fibaeurope.com
Mihailo Pavićević, Foto: Fibaeurope.com
Ažurirano: 09.07.2013. 10:10h

A divizija će ovog ljeta biti u mislima svih mlađih crnogorskih košarkaških selekcija - kadetska i mlada reprezentacija će učiniti sve da ostanu u eliti, a juniori će se potruditi da u sedmom pokušaju razbiju prokletstvo i napokon izađu iz B divizije.

Prvi u bitke kreću najstariji, koje sa klupe predvodi Mihailo Pavićević. Ekipa sastavljena od sedam igrača rođenih 1993. i pet 1994. godine u estonskom Talinu će pokušati da izbjegne jedno od tri posljednja mjesta, koja vode rang niže.

Rivali Crne Gore u grupi B su Švedska, Hrvatska, Turska i Ukrajina, a tri prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje u drugoj fazi. Dvije preostale selekcije će nastaviti grčevitu borbu za opstanak... Prvi meč na Baltiku, Crna Gora igra protiv Ukrajine večeras u 19.15 časova.

"Izuzetno sam zadovoljan onim što je urađeno tokom pripremnog perioda. Vjerujem da će nam naporan rad, sjajna atmosfera i velika želja igrača donijeti ono što je osnovni cilj, a to je opstanak u A diviziji", kazao je Pavićević za sajt KSCG.

Mlada reprezentacija je odradila 40 dana priprema i uglavnom je bila u Tivtu. Igrala je kontrolne mečeve protiv Hrvatske, Izraela i B reprezentacije Crne Gore, a nastupila je na turniru u Zrenjaninu. To je bilo sasvim dovoljno za ono što je ih čeka u Estoniji.

"Svakog protivnika ćemo respektovati, ali nemamo razloga da se plašimo bilo koga. Drago mi je da su igrači svjesni da mogu da igraju protiv svakoga. Spremni smo za početak Evropskog prvenstva, a naporan rad sada treba pretočiti u dobar rezultat", zaključio je Pavićević.

Crnu Goru će na Evropskom prvenstvu predstavljati Ivan Fatić, Mihailo Kasalica, Miloš Latković, Milija Miković, Vladimir Mrdak, Marko Mugoša, Nihad Musović, Danilo Nikolić, Vukota Pavić, Mašan Vrbica, Vasilije Vušović i Nikola Žižić.

Bonus video: