Kreće pakleno ljeto

Nije bilo povrijeđenog beka Budućnost Volija Vladimira Mihailovića, Tejlor Ročesti će se naknadno priključiti pripremama, a tri igrača sa šireg spiska su na pripremama B reprezentacije
82 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2013. 09:28h

Prošlog ljeta su oduševili naciju, ovog će pokušati da nastave u istom ritmu i zablistaju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. U pitanju su, naravno, košarkaši Crne Gore, koji su juče zvanično počeli pripreme za 38. Eurobasket.

Nakon prozivke u prostorijama KSCG, na kojoj je bilo prisutno 16 od 21 igrača sa spiska, izabranici Luke Pavićevića uputili su se ka Kliničkom centru Crne Gore na medicinske preglede. „Crveni” danas ulaze u dvoranu, a u Podgorici će trenirati do 14. avgusta, kada idu na četvorosedmične pripreme na Zlatibor.

Na prozivci su se pojavili kapiten Nikola Peković, Nikola Vučević, Blagota Sekulić, Bojan Dubljević, Vladimir Dašić, Milko Bjelica, braća Bojan i Boris Bakić i Suad i Sead Šehović, Nikola Ivanović, Aleksa Popović, Marko Popović, Miloš Komatina, Nemanja Radović i Marko Todorović.

Nije bilo povrijeđenog beka Budućnost Volija Vladimira Mihailovića, Tejlor Ročesti će se naknadno priključiti pripremama, a tri igrača sa šireg spiska (Nikola Pavlićević, Radosav Spasojević i Filip Barović) su na pripremama B reprezentacije.

Nakon prozivke i ljekarskih pregleda, reprezentativci i stručni štab su se provozali brodom po Skadarskom jezeru, a potom su bili na ručku na izletištu Pješačac.

"Lijepo je ponovo se okupiti i vidjeti se sa saigračima iz reprezentacije. Uglavnom se dobro poznajemo, tako da neće biti problema da se uklopimo i naviknemo na sistem rada".

"Očekuje nas dosta posla tokom priprema, koje su veoma duge, ali najvažnije je da se na pravi način spremimo za Evropsko prvenstvo. Najveći kvalitet imamo pod košem, ali moramo da budemo jaki kao tim".

"Imamo dobre igrače i na spoljnim pozicijama i, uz dobru atmosferu, vjerujem da možemo da ostvarimo dobar rezultat u Sloveniji", rekao je Nikola Vučević, koji prošle godine nije igrao za reprezentaciju.

Prvu fazu priprema će preskočiti 21-godišnji centar Barselone Marko Todorović, koji je nedavno operisao kažiprst desne ruke.

"Bio sam u mladoj reprezentaciji, sada sam prvi put u A timu. Saigračima bi, zbog povrede prsta, trebalo da se priključim kada krenu na Zlatibor. Konkurencija za mjesto u timu će biti velika, ali vjerujem da ću napornim radom uspjeti da se nametnem selektoru i stručnom štabu", istakao je Todorović.

Probleme sa povredom ima i Milko Bjelica, koji će u prve tri sedmice raditi po posebnom programu, kako bi od avgusta mogao da trenira kao i ostatak ekipe.

"Biću sa reprezentacijom od početka priprema, ali prve tri sedmice neću raditi punim intenzitetom. Krajem jula ili početkom avgusta očekujem da se priključim ekipi i da počnem da treniram punim intenzitetom".

"Trebalo bi da izvučemo pouke sa prethodnog šampionata u Litvaniji, na kojem nismo opravdali očekivanja. Pristup mora da bude potpuno drugačiji. Ne smijemo da se zanosimo rezultatom koji smo ostvarili u kvalifikacijama, jer je Evropsko prvenstvo nešto potpuno drugačije", istakao je Bjelica.

Do kraja mjeseca neće trenirati ni Nikola Peković, zbog sporazuma NBA lige i Fibe da igrači iz najjače lige na svijetu mogu da budu na pripremama sa reprezentacijom samo 40 dana.

On se juče samo pojavio da uzme opremu. To pravilo ne važi u slučaju Vučevića, jer mu je Orlando dozvolio da bude sa saigračima od prvog dana, ali da radi po posebnom programu...

Galerija

Bonus video: