Hauard odlazi iz Lejkersa i ide u Hjuston

"Mislim da je to najbolje mjesto za mene i nadam se uspješnoj sezoni. Hvala navijačima Lejkersa i želim im sve najbolje", rekao je Hauard američkim medijima
1 komentar(a)
Hauard, Foto: BETA/AP
Hauard, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 06.07.2013. 10:40h

Nakon samo jedne sezone, Dvajt Hauard napušta Lejkešse i ide u Hjuston.

"Odlučio sam da postanem član Hjustona. Mislim da je to najbolje mjesto za mene i nadam se uspješnoj sezoni. Hvala navijačima Lejkersa i želim im sve najbolje", rekao je Hauard američkim medijima.

Hauard je imao opciju da sa Lejkersima produži ugovor na pet godina za iznos od 118 miliona dolara ili da prihvati četvorogodišnju opciju od 88 miliona dolara sa bilo kojim drugim timom. Osim Hjustona, Hauard je imao i ponude Dalasa, Atlante i Golden Stejta.

"Dobili smo informaciju da Dvajt ne želi da se vrati u Lejkerse i razočarani smo zbog toga. Uprkos tome, moramo da budemo zahavalni za sve napore koje je uložio prošle sezone i želimo mu puno sreće u nastavku NBA karijere", rekao je generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak.

Hauard je u Los Anđeles došao u avgustu 2012. iz Orlanda, kao veliko pojačanje, ali nije odigrao na očekivanom nivou.

Tokom prošle sezone prosječno je postizao 17 poena i 12,4 skokova po meču, dok je ekipa iz "Stepls centra" eliminisana u prvoj rundi plej-ofa.

Bonus video: