Luković ostaje u Mornaru: Tim koji pobjeđuje se ne mijenja

1 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Kk mornar
Uroš Luković, Foto: Kk mornar
Ažurirano: 14.07.2018. 12:16h

Mornar je ozvaničio nastavak saradnje - centar Uroš Luković će i iduće sezone nositi dres barskog kluba.

"Ostajem u Mornaru i naredne sezone. Bilo je ponuda iz Španije i Grčke, ali tim koji pobjeđuje se ne mijenja. Lijepo mi je u Mornaru, imam sjajnu saradnju sa igračima u timu, navijačima i sa braćom Pavićević koji su napravili čudo kada je košarka u Baru i Crnoj Gori u pitanju. Radujem se što ću i naredne sezone biti u sastavu aktuelnog šampiona Crne Gore, a cilj mi je i želja da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu“, kazao je Luković za Sport Klub.

Luković je prošle sezone, uz Dereka Nidama, bio je lider Mornara, koji je ostvario najbolje rezultate u istoriji kluba - osvojio titulu prvaka Crne Gore i igrao plej-of ABA lige.

U ABA ligi je bio drugi igrač po korisnosti, imao je prosjek od 12,9 poena, 7,3 skoka i 2,3 blokade po meču.

"Od stare slave se ne živi. Nastojaćemo da napravimo korak dalje u odnosu na minulu sezonu. Imaćemo konkurentan tim u ABA ligi i Evrokupu, a unapred se radujem dupke punoj dvorani „Topolica“. Iluzorno je trošiti riječi kakva će atmosfera biti i ambijent kada u Bar budu dolazili Unikaha, Uniks, Lijetvos Ritas, Torino i Frankfurt“, dodao je Luković.

Mornar u Mornaru!

Mornar u Mornaru! Nije igra riječi već je prvo novo lice u barskom klubu za narednu sezonu Hrvat Marin Mornar.

Krilni centar je potpisao jednogodišnji ugovor.

Mornar je prošlu sezonu proveo u Švedskoj, bio je član Boras Basketa, za koji je prosječno po meču bilježio 11,2 poena, 4,8 skoka, 1,3 blokadu i 1,1 ukradenu loptu.

Jednu sezonu je proveo i u danskom Horsensu, a prije dolaska u Evropu je četiri godine igrao na američkom koledžu Lajola Marimount iz Los Anđelesa.

Bonus video: