KK Morača gostovao u Materi

Osim Ivanovića i 12 dječaka rođenih 2002, 2003. i 2004. godine, u ekspediciji Morače, koja je bila najmlađa na turniru, bila su još dva trenera, Jasna Lješković i Krsto Vukadinović
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 15:43h

Mladi košarkaši Morače, kluba našeg legendarnog košarkaša i dugogodišnjeg kapitena Budućnosti Dragana Ivanovića, nedavno su bili gosti svojih kolega iz Italije i nastupili na tradicionalnom turniru koji se već 20 godina održava u Materi, gradu koji je oko 60 kilometara udaljen od Barija.

U pitanju je prava košarkaška svetkovina na jugu Italije, jer je nastupilo 48 ekipa iz 33 zemlje iz čitavog svijeta.

"U Italiji smo bili od 16. do 23. juna, a naše gostovanje omogućio nam je dugogodišnji član Morače, Miloš Radović, koji već dvije godine sa uspjehom igra u Materi. Za vrijeme trajanja turnira Matera je pretvorena u ogroman košarkaški teren i bukvalno na trgu su montirana četiri košarkaška igrališta na kojima se igralo polufinale i finale, dok se za prvih pet dana koristila sportska dvorana u Materi. To je grad koji živi za ovu manifestaciju. Restorani, kafići, prodavnice, hoteli, a pogotovo porodice kod kojih su naša djeca bila smještena - svi su uključeni u organizaciju i svi su nastojali da ljubaznošću ugode svim učesnicima. Oko 500 dječaka i djevojčica svakodnevno je špartalo po čitavom gradu", kaže Ivanović.

Osim njega i 12 dječaka rođenih 2002, 2003. i 2004. godine, u ekspediciji Morače, koja je bila najmlađa na turniru, bila su još dva trenera, Jasna Lješković i Krsto Vukadinović.

"Veliku zahvalnost za gostoprimstvo i ljubaznost dugujemo svim porodicama kod kojih su naša djeca bila smještena, takođe, posebnu zahvalnost dugujemo i predsjedniku KK Matera, gospodinu Serđu Galanteu", zaključuje Ivanović.

Morača postoji od 1997. godine, a bavi se obukom početnika i svih onih koji su zainteresovani za košarku. Klub broji oko 50 članova i takmiči se samo u mlađim kategorijama pod okriljem Košarkaškog saveza Crne Gore...

Bonus video: