Pionirke na pripremama u Kolašinu

“Ženska košarka u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina pobuđuje sve veću pažnju, posebno od uspjeha u Poljskoj. Za budućnost ne treba brinuti”, rekao je selektor Željko Vukićević
90 pregleda 0 komentar(a)
Pionirska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Pionirska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 01.07.2013. 13:33h

Ženska pionirska košarkaška reprezentacija Crne Gore, djevojčice rođene 1999, 2000. i 2001. godine, okupila se danas i počela pripreme u Kolašinu, gdje će boraviti do 15. jula.

Selektor Željko Vukićević za prvo okupljanje i zajedničke pripreme pozvao je 16 košarkašica.

Na spisku su Tamara Leković (Lovćen), Tijana Vidojević i Dragana Zubac (Castel Nuovo), Anica Gačević i Kristina Milović (Rudar), Anđela Bigović i Dragana Živković (Novi), Elma Muratbašić i Marija Rakočević (Jedinstvo).

Pozvane su i Jovana Zogović i Nađa Terzić (Basket Kids Montenegro), Tamara Raičević, Ana Dubljević i Andrea Glomazić (Roling), Anja Tomašević i Ivana Jeknić (Tara Basket).

Vukićević je kazao da je odlučeno da ove godine da bude pozvano 30 najtalentovanijih djevojčica iz Crne Gore, koje će raditi u dvije grupe.

Prema njegovim riječima, od 1. do 15. jula radiće pionirke i mlađe pionirke, a od 15. do 30. jula kadetkinje i juniorke.

“Cilj je da okupimo što više djevojčica i da se upoznamo sa kvalitetom. Prvi put imamo problem da ima toliko talentovanih djevojčica i da nijesmo sve uspjeli da pozovemo”.

“Nastojaćemo da u narednim akcijama okupimo i ostale koje nijesu svrstane u ove dvije grupe”, rekao je Vukićević na konferenciji za novinare.

On je istakao da je cilj da kroz okupljanja i kamp uvidi koja bi to ekipa trebala da predstavlja Crnu Goru sljedeće godine na B prvenstvu Evrope.

“Ima dosta talentovanih djevojčica. Ženska košarka u Crnoj Gori u posljednjih nekoliko godina pobuđuje sve veću pažnju, posebno od uspjeha u Poljskoj. Za budućnost ženske košarke u Crnoj Gori ne treba brinuti”, rekao je Vukićević.

U stručnom štabu pomagaće mu treneri Danilo Rakočević, Branko Vučetić i Goran Todić.

Bonus video: