Pavićević: Cilj opstanak u A diviziji

“Po kvalitetu možda nijesmo dorasli A diviziji, ali ćemo u periodu pred nama napraviti dobru atmosferu i pokušati da izvučemo maksimum”, kaže selektor Đorđije Pavićević
56 pregleda 2 komentar(a)
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Đoko Pavićević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 01.07.2013. 11:53h

Cilj muške kadetske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Ukrajini je opstanak u A diviziji, kazao je selektor Đorđije Pavićević.

Evropsko prvenstvo u Ukrajini biće odigrano od 8. do 18. avgusta, a Crna Gora će igrati u grupi sa Srbijom, Francuskom i Poljskom.

Selektor Pavićević na pripremama, koje su zvanično počele danas, računa na 22 košarkaša.

Na spisku su Ognjen Čarapić, Filip Bakić, Danijel Kalezić, Aleksa Dubak, Miloš Divac, Miloš Popović, Filip Nikčević i Viktor Vukčević (Budućnost), Nikola Vukčević, Igor Jevrić, Milić Starovlah i Vukašin Lambulić (Podgorica).

Pozvani su i Gavrilo Vujačić (Sutjeska), Miloš Jelovac (Pljevlja), Nikola Cupara (Rudar), Marko Grković (Pro Basket), Gordan Glomazić (Anagastum), Eldin Kalić (Ibar), Todor Radonjić (Italija), Nikola Lučić i Balša Mirotić (Joker) i Čelis Taflaj (Ulcinj).

Selektor Pavićević kazao je da je Crna Gora u teškoj grupi protiv tri izuzetno kvalietnim selekcijama.

“Po kvalitetu možda nijesmo dorasli A diviziji, ali ćemo u periodu pred nama napraviti dobru atmosferu i pokušati da izvučemo maksimum”.

“Pokušaćemo da napravimo iznenađenje, odnosno ostvarimo makar jednu pobjedu i izborimo drugu fazu, čime biSMO izbjegli ispadanje”, rekao je Pavićević na konferenciji za novinare.

On smatra da bi opstanak u A diviziji bio veliki uspjeh nove generacije kadetske reprezentacije.

“Mana ove selekcije je centarska linija, jer nemamo igrača preko dva metra i moramo se bazirati na igru sa dosta agresivnosti i brzine”.

“To nam je glavni adut da bi smo mogli ostvariti bar jednu pobjedu koji bi nam omogućila opstanak u A diviziji”, rekao je Pavićević, kome će u stručnom štabu pomagati Radovan Pešić.

Bonus video: