Hjuston želi da angažuje Hauarda

Hauard nakon sastanka sa ljudima iz Hjustona, planira da se sastane sa čelnicima Dalasa i Atlante
0 komentar(a)
Hauard, Foto: BETA/AP
Hauard, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 30.06.2013. 09:42h

Odmah pošto u ponedeljak bude otvoreno tržište slobodnih igračima, Dvajt Hauard će početi razgovore sa čelnicima Hjustona, prenose američki mediji.

Rokitsi planiraju da na sastanak sa centrom Los Anđeles Lejkersa pošalju delegaciju u kojoj će biti vlasnik kluba Les Aleksander, generalni menadžer Darli Morej, trener Kevin Mekhejl, a tu će biti i bivša zvijezda tog tima Hakim Olajdžuvon.

Hauard nakon sastanka sa ljudima iz Hjustona, planira da se sastane sa čelnicima Dalasa i Atlante.

Tek nakon svih tih sastanaka, on će razgovarati sa ljudima iz Los Anđeles Lejkersa.

Iako se špekulisalo da je i Golden Stejt zainteresovan za njegove usluge, do zvaničnih razgovora neće doći.

Prema dostupnim informacijama Lejkersi mogu da ponude Hauardu ugovor vrijedan 118 miliona dolara za pet sezona, dok će preostali timovi moći da mu ponude 88 miliona dolara za četiri godine.

Tokom dana u kojima su bili zabranjeni pregovori između klubova i igrača, “jezerdžije” su razgovarale sa Hauardovim agentima.

Nakon tih razgovora, Mič Kupčak, generalni menadžer L. A. Lejkersa, je rekao da je optimista kada je riječ o nastavku saradnje sa bivšim centrom Orlanda.

Hauard je tokom prošle sezone zabilježio najgori prosjek od kada je u NBA ligi sa 17,1 poenom i 12,4 skokova, ali je imao dosta problema sa povredom ramena po dolasku iz Orlanda.

Bonus video: