Komatina novi član Budućnost Volija, Vitkovac ostaje

On je karijeru počeo u Beranama, a igrao je za Gorštak, ABS Primorje, Mogren, Zdravlje Leskovac, Mladost (Mrkonjić Grad), a u Igokei je posljednje tri sezone
14 komentar(a)
Miloš Komatina, Foto: ABA LIGA
Miloš Komatina, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 28.06.2013. 12:32h

Miloš Komatina, dosadašnji član Igokee, naredne dvije sezone nosiće dres Budućnost Volija.

Novopečeni reprezentativac Crne Gore je karijeru počeo u Beranama, a igrao je za Gorštak, ABS Primorje, Mogren, Zdravlje iz Leskovca, Mladost iz Mrkonjić Grada, a u Igokei je posljednje tri sezone.

Komatina je lani za Igokeu odigrao 27 utakmica sa prosjekom od 6,8 poena uz 2,7 skokova. Trebalo bi da pod košem zamijeni Džeralda Lija, reprezentativca Finske, sa kojim je raskinuta saradnja.

"Sigurno je da je dolazak u Budućnost Voli velika čast za mene i nadam se da će klub biti i dalje uspješan i na domaćoj sceni i u međunarodnim takmičenjima", izjavio je Komatina.

On je drugo pojačanje „plavih” za narednu sezonu, nakon što je ugovor parafirao Suad Šehović, doskorašnji bek ukrajinskog Himika.

"Komatina je imao dobru sezonu u Igokei, koja je završila regularni dio ABA lige na 1. mjestu, a igrama je zaslužio i mjesto na širem spisku reprezentacije Crne Gore. Imao je dobru statistiku i mislim da smo njegovim dolaksom dobili iskustvo, ali i pouzdanog igrača za predstojeću sezonu", kaže Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnost Volija.

Dolazak Komatine ne znači ni kraj kada su u pitanju pojačanja za “plave”.

"Pratimo tržište, znamo šta nas čeka i vjerujem da ćemo ubrzo dovesti još neke igrače", zaključio je Pajović.

Uskoro treba očekivati da trener Igor Jovović i uprava kluba odluče ko ostaje iz prošlosezonske ekipe.

Čedomir Vitkovac, kome je završetkom sezone istekao ugovor sa Budućnost Volijem, ostaje i dalje u plavom dresu.

On je postigao dogovor sa upravom Podgoričana oko novog, dvogodišnjeg ugovora, a očekuje se da ga sjutra i zvanično parafira.

Protekle sezone odigrao je 26 mečeva u ABA ligi sa prosjekom od 10,1 poena uz 5,4 skoka i 1,7 asistencija po meču. U Evrokupu je odigrao 14 susreta, a prosječno je davao 13,1 koš, a hvatao je 6,6 lopti i imao 2,4 uspješna dodavanja.

Bonus video: