Bilić: ULEB odlučuje ko mijenja Igokeu

"Moji sportski prijatelji iz Podgorice znaju da je to pod ingerencijom ULEB-a. Za sada imaju obezbijeđen nastup u Evrokupu, oni su i prijavili učešće u tom takmičenju", rekao je Bilić agenciji MINA
3 komentar(a)
Josip Bilić, Foto: Novosti.rs
Josip Bilić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 26.06.2013. 12:31h

Odluka o tome koji će klub zamijeniti Igokeu u kvalifikacijama za Evroligu zavisi od čelnika Evropske asocijacije košarkaških liga (ULEB), kazao je komesar za takmičenje ABA lige Josip Bilić.

On je na pitanje o eventualnom učešću podgoričke Budućnosti u kvalifikacijama za Evroligu odgovorio da ne želi da iznosi pogrešne informacije.

"Što se tiče eventualnog nastupa Budućnosti u Evroligi, ne bih želio da dajem pogrešne informacije. Moji sportski prijatelji iz Podgorice znaju da je to pod ingerencijom ULEB-a. Za sada imaju obezbijeđen nastup u Evrokupu, oni su i prijavili učešće u tom takmičenju", rekao je Bilić agenciji MINA.

Igokea je prošle sezone bila prva nakon regularnog dijela Jadranske lige, a Budućnost peta. Radnički iz Kragujevca koji je bio četvrti nije obezbijedio plasman u ABA ligu.

Bilić je kazao da, shodno pravilnicima, ULEB ima isključivo pravo da odredi koji će tim nastupiti u Evroligi.

"Sve je u ingerenciji ULEB-a. Niko iz ABA lige ne može reći „umjesto Igokee će igrati taj i taj“. Moramo sačekati sastanak čelnika ULEB-a i da vidimo kako će oni reagovati", rekao je Bilić.

Upravni odbor Igokee odlučio je da taj klub ne nastupi ove sezone u kvalifikacijama za Evroligu, već da igra u Evrokupu.

Bilić je kazao da, za sada, ne postoji realna mogućnost za učeće još jednog kluba iz Crne Gore u ABA ligi.

"Sada se ne može govoriti o učešću još jednog crnogorskog tima u ABA ligi. Šta će biti za godinu, dvije to ne znam. U ovom trenutku, to je nerealno očekivati", rekao je Bilić.

Bonus video: