Dubljević: Veliko razočaranje

Ovo je veliko razočaranje za nas, a želim da čestitam Italiji na plasmanu u četvrtfinale", rekla je Jelena Dubljević
69 pregleda 5 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Košarkašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2013. 16:06h

Crnogorske košarkašice su porazom od Italije okončale nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i logično nakon utakmice niko nije mogao da bude zadovoljan urađenim.

"Počeli smo veoma dobro, igrali dobro prvo poluvrijeme, ali smo u nastavku imali dosta problema sa procentom šuta i izgubljenim loptama. Ovo je veliko razočaranje za nas, a želim da čestitam Italiji na plasmanu u četvrtfinale", rekla je Jelena Dubljević.

Selektor Miodrag Baletić je pojasnio da je bilo teško nadomjestiti malu minutažu Ive Perovanović.

"Imali smo problema sa Ivom, nije se osjećala dobro da igra ovaj meč, a njene zamjene pod košem nemaju iskustvo. U svakom slučaju, čestitam Italiji", istakao je Baletić.

S druge strane, Italijani su imali razloga za zadovoljstvo.

"Srećni smo, jer kada smo krenuli zajedno prošle godine, nismo vjerovali da možemo doći do ovog uspjeha. Postigli smo 34 poena u prvom poluvremenu, ali sam želio da budemo agresivniji. Vjerovali smo da ćemo im na taj način napraviti određene probleme zbog malog broja igračica u rotaciji, da će se umoriti i usporiti ritam. Veoma je važno da osvojimo treće mjesto i izbjegnemo Francusku u četvrtfinalu", kazao je Roberto Rićini, selektor Italije.

Bonus video: