Skot bi trebalo da preuzme L. A. Kliperse

Skot je posljednje tri sezone proveo na klupi Klivlenda, a prethodno je vodio Nju Džersi (2000-2004) i Nju Orleans (2004-2009). Dvije sezone (1998-2000) bio je pomoćni trener u stručnom štabu Sakramenta
0 komentar(a)
Barjon Skot, Foto: Reuters
Barjon Skot, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2013. 11:11h

Dok Rivers će i naredne sezone biti na klupi Bostona, nakon što je i definitivno pao u vodu plan za njegov prelazak u Los Anđeles Kliperse.

Skoro svi detalji transfera su bili dogovoreni, ali je on blokiran od strane rukovodstva NBA lige, koji se pozivaju na pravilo da treneri sa garantovanim ugovorima ne mogu biti dio trejda u drugi tim.

Dok su mediji u Americi špekulisali da se još uvijek može naći način da se zaobiđe ovo pravilo, Rivers je sam prekinuo pregovore sa Klipersima.

"Dok je odlučio da se neće preseliti u Los Anđeles. Preko glave su mu došle razne špekulacije sa kojima je bio povezan, pa je odlučio da ostane u Bostonu, timu sa kojim je postao šampion NBA lige”, rekao je za američke medije bliski prijatelj trenera Seltiksa.

Odmah nakon ove informacije, čelnici L. A. Klipersa su se Sali u potargu za novim trenerom.

Sada je u prvi plan izbio Bajron Skot,a tokom naredne nedelje sa njim treba da se sretnu Donald Sterling, vlasnik kluba, i generalni menadžer Geri Saks.

Očekuje se da bi Skot već narednog vikenda mogao biti promovisan u novog trenera Los Anđeles Klipersa.

Ostaje da se vidi da li će se sa ovim složiti najbolji igrač tima Kris Pol, koji je otvoreno bio za dolazaka Riversa.

Može se lako desiti da Pol iskoristi klauzulu u ugovoru i da napusti Kliperse.

Skot je posljednje tri sezone proveo na klupi Klivlenda, a prethodno je vodio Nju Džersi (2000-2004) i Nju Orleans (2004-2009).

Dvije sezone (1998-2000) bio je pomoćni trener u stručnom štabu Sakramenta.

Najveći dio igračke karijere proveo je u Los Anđeles Lejkersima, sa kojima je osvojio tri šampionska prstena (1985, 1987, 1988).

Igrao je još za Indijanu, Vankuver i Panatinaikos.

Bonus video: