Todorović uspješno operisan

Todorović je prelom prsta zaradio tokom plej-ofa Endesa lige, ali je, po svojoj želji, odložio odlazak na operaciju kako bi pomogao Kataloncima, jer su imali dosta problema sa povredama
0 komentar(a)
Marko Todorović, Foto: Vesko Belojević
Marko Todorović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.06.2013. 07:28h

Centar Barselone, 21-godišnji Marko Todorović operisan je u četvrtak, dan nakon završetka finala plej-ofa španske lige protiv Reala, na “Institutu za traumatologiju i sportsku medicinu” u prijestonici Katalonije.

U pitanju je povreda kažiprsta desne, šuterske ruke.

Operacija, koju je izvršio dokotor Havijer Mir, protekla je u najboljem redu, a pred reprezentativcem Crne Gore je pauza od šest do osam nedelja.

Todorović je prelom prsta zaradio tokom plej-ofa Endesa lige, ali je, po svojoj želji, odložio odlazak na operaciju kako bi pomogao Kataloncima, jer su imali dosta problema sa povredama.

Talentovani košarkaš je sa Kataloncima ove sezone osvojio “Kup kralja”, dok je manje sreće imao u finalu Endesa lige i na završnom turniru Evrolige.

Real je nakon šest sezona osvojio titulu u Španiji, dok je Barselona na fajnl-foru Evrolige osvojila četvrto mjesto.

U Endesa ligi odigrao je osam utakmica uz prosječan učinak od 2,5 poena i 2,7 skokova, a prosječno je igrao osam minuta.

Kada je u pitanju Evrolige, po meču je igrao nešto manje od sedam i po minuta, a ubacivao je 2,3 koša uz 2,1 uhvaćenu loptu.

Najviše poena (11) dao je protiv CSKA Moskve u meču za treće mjesto za fajnl-foru u Londonu.

Ipak, imao je zapaženu minutažu u finalu plej-ofa i pokazao da je budućnost i Barselone i crnogorske reprezentacije.

Bonus video: