Komatina: Čast je biti u reprezentaciji

"Realan sam kada su u pitanju šanse da se nađem među putnicima na Evropsko prvenstvo, jer je na mojoj poziciji najjača konkurencija", kaže centar šampiona BiH
61 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2013. 09:58h

Selektor košarkaša Crne Gore Luka Pavićević je nedavno objavio imena kandidata za odlazak na Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin u septembru biti Slovenija.

Na spisku se našlo šest debitanata, među kojima je i Miloš Komatina, centar Igokee.

Dvadesetosmogodišnji Beranac je sjajnim igrama u dresu šampiona Bosne i Hercegovine, u ABA ligi i domaćem šampionatu, izašao iz anonimnosti i dobio je priliku da ponese dres “crvenih” na kontinentalnom šampionatu.

"Čast mi je što sam se našao na spisku kandidata za odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Nije mala stvar biti u društvu vrhunskih igrača koji igraju u NBA ligi i najjačim ligama u Evropi. Iskren da budem, poziv me iznenadio, ali i dao dodatnu obavezu da pokažem da se nisam tu slučajno našao. Daću sve od sebe na svakom treningu i pokušati da se izborim za mjesto u timu, ali i sam poziv na širi spisak za mene znači mnogo. Želja svakog igrača je da zaigra za selekciju svoje zemlje, a meni se ta želja sada ispunila", kaže Komatina za “Vijesti”.

Kako sam ističe, nisu mu velike šanse da bude među 12 odabranih, ali se neće predati.

Pokušaće da “pomrsi” račune igračima koji imaju veći rejting.

"Realan sam kada su u pitanju šanse da se nađem među putnicima na Evropsko prvenstvo, jer je na mojoj poziciji najjača konkurencija. Tu su dva vrhunska NBA igrača, a potom i nekoliko njih koji igraju širom Evrope u velikom stilu. Poziv u reprezentaciju se ne dobija tako često, to mi je dodatni motiv, ali mi je jasno da ću teško uspjeti da se izborim za odlazak u Sloveniju. Sigurno da predaje nema, motiva imam na pretek, trudiću se maksimalno, a na stručnom štabu je da odluči da li zaslužujem da igram u Sloveniji ili ne".

Bez obzira na to da li će učestvovati na predstojećem takmičenju ili ne, poziv u reprezentaciju Crne Gore mu može puno značiti u nastavku karijere.

"Sam poziv je za mene nagrada za sezonu koju sam imao u Igokei, ali i dodatni motiv da u istom ritmu nastavim i u narednim sezonama, kako bi “natjerao” stručni štab reprezentacije da me ne zaboravi za naredne akcije. Sigurno da će mi podatak da sam bio na spisku selekcije Crne Gore značiti mnogo i u nastavku karijere, kako bih se izborio za bolji ugovor i kako bih dobio mogućnost da zaigram za neki jači evropski tim".

Odlazak u Igokeu 2010. godine pokazao se kao pun pogodak.

Čekao je šansu, dobio je protekle sezone i odličnim igrama je dokazao čelnicima kluba iz Laktaša da nisu pogriješili što su ga angažovali.

"Iz ekipe koja je izborila plasman u ABA ligu, trener Dragan Bajić je ostavio nas osmoricu. Ukazao mi je šansu u duelima sa najboljim timovima bivše Jugoslavije, a ja sam šansu iskoristio na pravi način. Zaista sam imao dobru sezonu, kao uostalom i čitav tim, jer smo složili kockice na pravi način. Prešao sam za kratko vrijeme put od igrača za koga su čuli samo oni koji pažljivije prate košarku, do igrača koji se našao na spisku reprezentacije. Nadam se da ću i u narednoj sezoni nastaviti u istom ritmu", zaključio je Komatina.

On je karijeru počeo u Beranama, a igrao je za Gorštak, ABS Primorje, Mogren, Zdravlje Leskovac, Mladost (Mrkonjić Grad), a u Igokei je posljednje tri sezone.

(Ne) ostaje u Igokei?

Osvajanjem prvog mjesta u regularnom dijelu ABA lige, Igokea je dobila mogućnost da se takmiči u kvalifikacijama za Evroligu.

Ako ne uspiju u pohodu na elitno takmičenje, igraće u Evrokupu.

Za sada je neizvjesno, međutim, da li će Komatina i naredne sezone braniti boje novog šampiona Bosne i Hercegovine.

"Iz medija sam saznao da je trener Bajić otišao, niko nas iz kluba nije zvanično obavijestio. Očekujem da se narednih dana jave čelnici da razgovaramo o nastavku saradnje. Kada smo završili sezonu, dogovoreno je da će javiti svim igračima kako bi sa nama pričali o nastavku saradnje. Ja sam spreman da ostanem ako se kockice slože, jer mi je lijepo u Igokei, za koju igram već tri godine. Nadam se da ću uskoro nešto bliže znati da li ostajem ili ne", objasnio je novi reprezentativac Crne Gore.

Galerija

Bonus video: