Elton Braun tužio Crvenu zvezdu

Prema nekim informacijama Zvezda je u obavezi da plati Braunu majsku i junsku platu iako nije igrao, kao i neke zaostale plate za april i mart, što iznosi negdje oko 120.000 dolara
1 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 13:39h

Elton Braun, bivši centar Crvene zvezde, tužio je “crveno-bijele” BAT-u, arbitražnom sudu Svjetske košarkaške federacije (FIBA) jer želi da mu se isplati sav preostali novac (oko 120.000 dolara) prema ugovoru za proteklu sezonu, prenosi “Telegraf”.

Braun je otpušten iz tima početkom maja, odmah poslije fajnal-fora ABA lige, jer je rukovodstvo kluba bilo nezadovoljno njegovim igrama i ponašanjem.

Međutim, prema ugovoru, Crvena zvezda je dužna da mu isplati sve zarade do kraja sezone, jer nisu uspjeli da postignu sporazumni raskid ugovora i dogovore se oko cifre za raskid, kao što se to desilo sa Morisom Almondom, koji je otpušten na startu sezone.

Prema nekim informacijama Zvezda je u obavezi da plati Braunu majsku i junsku platu iako nije igrao, kao i neke zaostale plate za april i mart, što iznosi negdje oko 120.000 dolara.

Ukoliko mu ne plate uslijediće blokada FIBA na dovođenje igrača za narednu sezonu, što se već desilo Zvezdi na kraju sezone 2010/11. godine.

Bonus video: