Kralj krunisan nakon pet godina čekanja

Rudi Fernandes je sa 15 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, ali će se pamtiti i da je finalnoj seriji pogodio samo jednu trojku iz 23 pokušaja
0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Marca.com
Real Madrid, Foto: Marca.com
Ažurirano: 19.06.2013. 22:51h

Real Madrid je izgubio u Kupu kralja od Barselone, u finalu Evrolige ga je deklasirao Olimpijakos, ali je trofej stigao na kraju sezone - "merengesi" su u velikom finalu španskog prvenstva savladali Barselonu u petoj utakmici 79:71 i osvojili titulu nakon pet godina čekanja.

Barsa je nakon dvije godine osjetila šta znači ostati bez titule, a sinoć u Madridu nije imala šansi, jer je Real od početka (odmah je imao 10:0) imao snagu više.

Rudi Fernandes je sa 15 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, ali će se pamtiti i da je finalnoj seriji pogodio samo jednu trojku iz 23 pokušaja, Felipe Rejes se zaustavio na 14, a dvocifren učinak je imao i Tremel Darden (13).

Nikola Mirotić, kojem je ovo drugi trofej u dresu Reala (osvojio Kup kralja prošle sezone), meč je završio sa šest pogodaka i četiri skoka, ali se istakao odličnom odbranom.

Na drugoj strani, briljirao je Džo Ingls sa 25 koševa (trojke 8-5), dok je Šarunas Jasikevičijus ubacio 23. I u poraženom timu je igrao Crnogorac - Marko Todorović je za 11 i po minuta uknjižio dva poena i šest uhvaćenih lopti.

Realu je ovo 31. titula prvaka Španije, a Barsa je ostala na 17...

Bonus video: