Daneu: Želim Crnu Goru u finalu

Ako prevaziđete probleme i dođete u najjačem sastavu imate kvalitet da se borite za medalju, kazao je Daneu
52 pregleda 2 komentar(a)
Eurobasket, Foto: Luka Zeković
Eurobasket, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.06.2013. 13:58h

Slovenija će od 4. do 22. septembra biti domaćin Evropskog prvenstva u košarci, na koje se sa stopostotnim učinkom kvalifikovala reprezentacije CrneGore. Predstavnici Organizacionog odbora Eurobasketa 2013. godine, Košarkaški savez Slovenije u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore promovišu šampionat u našoj zemlji.

Tim povodom juče je u hotelu "Podgorica" održana konferencija za novinare, na kojoj je proslavljeni evropski, jugoslovenski i slovenački košarkaš, Ivo Daneu pozvao navijače crnogorske selekcije na Eurobasket u svoj zemlji.

"Pratim rezultate, tačnije upjehe crnogorske reprezentacije, jer ovdje imam puno prijetelja i često dolazim, naročito u Budvu. Upoznat sam sa problemima oko sastava, neizvjesnosti oko nastupa ponosa nas evropljana u NBA ligi, Nikole Pekovića, takođe i neizvjesnosti oko odluke Mirotića za koju će reprezentaciju igrati. Uz to, vidim i da imate problema sa povredama. Ako prevaziđete probleme i dođete u najjačem sastavu imate kvalitet da se borite za medalju, a nadam se finalu Crna Gora - Slovenija. Pa neka u njemu slavi ekipa koja bude u boljoj formi,ili tačnije rečeno raspoloženija toga dana. I Sloveniju muče problemi oko povrede Lorbeka i neizvjesnosti nastupa Udriha, koji je NBA igrač", naglasio je legendarni košarkaš Daneu.

On je od KSCG dobio dres reprezentacije Crne Gore sa desetkom i slavnim prezimenom na leđima - DANEU. Daneu, kao jedan od promotera Eurobasketa nije iznenadio poklon kojem se jako obradovao, već je uzvratio navijačkom majicom u bojama naše selekcije sa natpisom "Navijam za Crnu Goru", koju je poklonio KSCG.

"Zaljubio sam se u Crnu Goru još 1958. godine kada sam igrao u Ivangradu. Dres koji sam dobio je prelijep i nikada nijesam imao ljepši. Nadam se da ću u nekom drugom životu igrati košarku u njemu

Za Eurobasket postoji ogromno interesovanje i organizatori očekuju rekordan broj akreditovanih novinara, a do sada je to uradilo preko 1.000 novinara, fotoreportera i kamermana.

- O svemu vodimo računa i očekujemo najbolje organizovan šampionat Starog kontinenta u istoriji. Crnogorska selekcija će prvi dio takmičenja igrati u jednoj od dvije najbolje dvorane, kapaciteta 5.500 mjesta u Jesenicama, a u tom mjestu će crnogorski navijači imati i svoju "Crnogorsku gostionicu". Planiramo brojne različite sadržaje za navijače svih uzrasta. Slovenija je prijateljska zemlja i svi Crnogorci su dobrodošli da podrže svoju selekciju", naglasio je portparol OO Eurobasketa Anže Blažič.

Na konferenciji se obratio i ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Vladimir Gasparič.

"Slovenija 25. juna slavi 22 godine nezavisnosti i ove promocije su uključene u proslavu tog velikog datuma. To je lijepa zemlja sa jezerima, morem, planinama i prirodnim ljepotama kao u Crnoj Gori i vrijedi je posjetiti tokom najvećeg sportskog događaja koje se održava u prethodne 22 godine kod nas. Tačno je da je Ljubljana 1970. godine bila domaćin Svjetskog prvenstva na kojem je naša zajednička država Jugoslavija osvojila zlato, ali Evropsko prvenstvo u košarci je jedno od najznačajnijih dešavanja u ovom sportu", istakao je Gasparič.

Bonus video: