"I feel Slovenia”

"Slovenački navijači su u prošlosti pronijeli ime Slovenije po cijelom svijetu svojim sportskim navijanjem i ponašanjem postavili su primjer, rekao je između ostalog Tomaž Lajovic, predstavnik vlade Slovenije za medije
72 pregleda 2 komentar(a)
Promocija EP, Foto: Luka Zeković
Promocija EP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.06.2013. 20:23h

Večeras je u Podgorici bilo predstavljanje Slovenije, domaćina Evropskog prvenstva za košarkaše, koje će se odigrati od 4. do 22. septembra ove godine.

Manifestacija je održana na trgu Vektre, gdje je postavljeno posebno igralište za uličnu košarku u bojama brenda „I feel Slovenia”.

"Slovenački navijači su u prošlosti pronijeli ime Slovenije po cijelom svijetu svojim sportskim navijanjem, dobrom voljom i sportskim ponašanjem postavili su primjer nacionalne navijačke podrške. Naši sportski uspjesi su zaista izuzetni i zato je Slovenija odlučila da se kandiduje za organizatora Evropskog prvenstva u košarci 2013, koje će biti najveći sportski događaj u Sloveniji do sada. Ovo je, takođe, prilika da se pokažemo kao odlični domaćini i organizatori", rekao je između ostalog Tomaž Lajovic, direktor UKOM-a i predstavnik vlade Slovenije za medije.

U sklopu cjelodnevne manifestacije, odigrana je i utakmica između veterana Crne Gore u kojoj su bili Gavrilo Pajović, Dragan Vukčević, Goran Bošković i Dragoljub Peković i ekipe Slovenije u kojoj su bili Renato Petrič (ataše za odbranu ambasade Slovenije), Tone Kores (diplomata), Klemen Bibič (Merkator), Danijel Hodžić (Adria) i Peko Sekulić (Adria).

U ulozi selektora slovenačke ekipe bio je Ivo Daneu, legenda slovenačke i jugoslovenske košarke.

Rezultat je bio u drugom planu, a pobjedu je odnijela selekcija Crne Gore (21:4).

U sklopu prezentacije domaćina Evropskog prvenstva, svoj štand imala je i TV “Vijesti” koja će prenositi utakmice iz Slovenije.

Bonus video: