Dragičević: Ne bih mogao da pružim maksimum

"Svim srcem ću biti uz reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i nadam se da će postići što bolji rezultat", rekao je Dragičević za “Vijesti”
83 pregleda 11 komentar(a)
Vladimir Dragičević, Foto: Fibaeuropa.com
Vladimir Dragičević, Foto: Fibaeuropa.com
Ažurirano: 19.06.2013. 09:39h

Na spisku kandidata košarkaške reprezentacije Crne Gore za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji nije bilo imena Vladimira Dragičevića, krilnog centra Spartaka iz Sankt Peterburga.

Na pitanje novinara zbog čega, selektor Luka Pavićević je rekao da je posredstvom menadžera 27-godišnji košarkaš saopštio da neće biti na raspolaganju za predstojeću akciju.

To, međutim, ne znači i definitivan oproštaj Dragičevića od dresa “crvenih”.

Na ovaj potez se, kako kaže, odlučio zbog toga što je cijele sezone imao problema sa povredama i potreban mu je odmor kako bi zdravstvene probleme riješio na najbolji mogući način.

"Meni je oduvijek bila čast da nastupam za reprezentaciju moje zemlje i uvijek sam se rado odazivao pozivima stručnog štaba. Međutim, prošle godine sam zaradio povredu koja me je pratila tokom čitave sezone u mom klubu i zbog koje sam igrao konstantno pod terapijama. Povreda ni sada nije u cjelosti zaliječena i smatram da ne bih mogao da pružim maksimum i dostignem nivo igara koji je potreban za reprezentaciju. Svim srcem ću biti uz reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i nadam se da će postići što bolji rezultat. Već od naredne godine, ako me stručni štab pozove, biću na raspolaganju nacionalnom timu", rekao je Dragičević za “Vijesti”.

Bonus video: