Baletić: Igračice su pokazale želju

"Drago mi je što imam priliku da igram u ekipi koja ima toliko sjajnih igračica, a posebno sa Jelenom Dubljević od koje mogu da naučim dosta toga", istakla Ana Turčinović
124 pregleda 2 komentar(a)
Ana Turčinović, Foto: Ffibaeuropa.com
Ana Turčinović, Foto: Ffibaeuropa.com
Ažurirano: 17.06.2013. 20:43h

Ono što je bilo planirano prije početka je i ostvareno. Košarkašice Crne Gore su se plasirale u drugu fazu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Zbog te činejnice, selektor Miodrag Baletić nije krio zadovoljstvo.

“Ovo je važna pobjeda, jer smo na pravi način odgovorili na poraz od Turske. Igračice su pokazale veliku želju, bili smo odlični u napadu i zasluženo smo došli do pobjede protiv kvalitetnog protivnika koji ima odlične igračice. Iako smo mala država, veoma smo ponosni i teško nam pada svaki poraz, tako da sam veoma zadovoljan što smo ostvarili pobjedu i tako na pravi način završili preliminarnu fazu”, istakao je Baletić.

Ana Turčinović, centar naše selekcije, je protiv Ukrajine dala četiri poena i uhvatila je dvije lopte.

“Čestitam Ukrajini na dobroj partiji i snažnom otporu. Sa jedne strane mi je žao što smo ih eliminisali sa Eurobasketa, ali naravno da sam zadovoljna što smo u drugu fazu prošle sa dvije pobjede. Drago mi je što imam priliku da igram u ekipi koja ima toliko sjajnih igračica, a posebno sa Jelenom Dubljević od koje mogu da naučim dosta toga. Zahvaljujući činjenici da imam sjajne saigračice, svakim danom sve više napredujem”, naglasila je Turčinović.

Krilo Ukrajine Oleksandra Kurašova nije krila razočarenje zbog eliminacije sa šampionata Starog kontinenta već nakon prve faze.

“Čestitam Crnoj Gori i želim joj sreću u nastavku takmičenja. Izgubili smo šansu da se plasiramo dalje, a trebale smo da igramo sve utakmice kao ovu. Zbog toga sam zaista razočarana” istakla je Kurašova.

Bonus video: