Vratili titulu u Bratislavu nakon 17 godina

Prvi put nakon 1996. Inter je postao prvak Slovačke, pošto je u dramatičnom finalu bio bolji od Komarna (4:3). Veliki udio u uspjehu kluba imao je i Kolašinac rođen na Cetinju Goran Bulatović, koji je dirigovao igrom
300 pregleda 0 komentar(a)
Goran Bulatović, Foto: Www.askinter.sk
Goran Bulatović, Foto: Www.askinter.sk
Ažurirano: 17.06.2013. 12:13h

Inter iz Bratislave je postao novi šampion Slovačke, prvi put nakon 1996. godine, pošto je u dramatičnom finalu bio bolji od Komarna (4:3). Veliki udio u uspjehu kluba imao je i Kolašinac rođen na Cetinju Goran Bulatović, koji je dirigovao igrom Intera.

Nekadašnji član Studentskog centra, Teoda, Gorštaka i ABS Primorja, nije krio zadovoljstvo što je šampionski pehar poslije skoro dvije decenije ponovo u vitrinama kluba iz Bratislave. Ujedno, to je prva titula za 25-godišnjeg košarkaša u karijeri.

"U plej-of smo ušli kao autsajderi sa 4. pozicije i malo ko nam je davao šanse da možemo do titule. U četvrtfinalu i polufinalu igralo se na tri pobjede, a finale na četiri. Početak finalne serije nije bio dobar, gubili smo 2:0 i uspjeli smo da se vratimo".

"U šestom meču smo pred našim navijačima gubili 23 razlike, a na kraju smo slavili. To je bila velika pobjeda i na psihološkom planu, što se odrazilo i na odlučujući duel. Bolje smo ušli u majstoricu i na kraju zasluženo došli do pehara", kaže Bulatović za “Vijesti”.

Pored osvajanja titule, imao je i zapaženu minutažu, pa je zadovoljstvo tim veće.

"Dva puta sam izabran za MVP igrača kola, a bio sam startni plej. Imao sam maksimalnu podršku od svih po dolasku u klub i nadam se da sam čelnicima kluba igrama vratio na pravi način za povjerenje koje su imali u mene kada su me angažovali".

Početak sezone za Inter je bio odličan - četiri pobjede u četiri kola, ali je potom došlo do rezultatske krize.

"Vezali smo nekoliko poraza i došli smo u donji dio tabele. Klub je nakon toga angažovao iskusne igrače, počeli smo da igramo dobro i ušli smo u plej-of. Poslije četvrtfinala smo pokazali da imamo kvalitet da napadnemo titulu, što smo na kraju dokazali i na terenu".

Inter je imao ekipu koju je činio spoj mladosti i iskustva na čelu sa legendom slovačke košarke Martinom Rančikom, nekadašnjim članom Kaha laborala, Bilbaa, Olimpijakosa...

"Imali smo dobru ekipu. Imao sam čast da igram sa Rančikom, potom bivšim NBA igračima Alanom Takerom i Marlonom Garnetom, koji je svojevremeno igrao za Zadar i Cedevitu. Sve to je na pravi način sklopio trener Aramis Naglić (nekadašnji igrač Jugoplastike), ušli smo u formu u najboljem trenutku i na kraju smo sezonu okončali titulom".

U zavisnosti od toga kakav će budžet biti za narednu sezonu, postoji mogućnost da Inter izađe na evropsku scenu. Bio bi to izazov i za crnogorskog košarkaša.

"Postoje neke priče da će se igrati takmičenje u kome će nastupati klubovi iz Slovačke i Češke, a od budžeta, odnosno od sponzora zavisi da li ćemo igrati još neko takmičenje. Pojavila se mogućnost da igramo u nekom od evropskih takmičenja, ali će se po tom pitanju više znati prije početka priprema za narednu sezonu", zaključio je Bulatović.

Ostaje u Interu

Prošle godine, Bulatović je potpisao jednogodišnji ugovor sa Interom. Nakon dobre sezone, čelnici kluba su mu ponudili nastavak saradnje, pa će vjerovatno ostati i dalje u Bratislavi.

"Postoje velike šanse da ostanem član Intera. Čelnici kluba su mi ponudili produžetak saradnje, ali o tome tek treba da pregovaramo. Zadovoljan sam uslovima koje imam u Bratislavi i vjerujem da ćemo se dogovoriti oko novog ugovora. Klub je dobro organizovan, imam dobru minutažu i nema razloga da mijenjam sredinu", objasnio je Bulatović.

Bonus video: