Vujošević: I Džajić je morao da pretuče tog čovjeka

Kazna koju odredi Košarkaška liga Srbije neće važiti u regionalnoj ABA ligi, već samo u domaćem prvenstvu
7 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta
Ažurirano: 14.06.2013. 13:55h

Trener Partizana Duško Vujošević održao je vanrednu konferenciju za štampu zbog navodne vremenske kazne zbog izjava i ponašanja u posljednjih nekoliko nedelja.

Iako se spekulisalo da će na konferenciji biti priče o blokiranom računu “crno-bijelih”, Vujošević se na njoj bavio samo mogućom kaznom koja će biti izrečena kako njemu, tako i prvom čovjeku Crvene zvezde Nebojši Čoviću, sa kojim je nastavio verbalni rat, prenose beogradski mediji.

“U javnosti se kreira kako je malo falilo da bude mrtvih i da zbog toga treba kazniti Čovića i mene jer je naš sukob tome kumovao. Da li je taj sukob razlog tuče na derbiju 5. oktobra kada su navijači ušli na teren ili prekid u Kragujevcu?“, rekao je Vujošević.

Vujošević je istakao da će moguća kazna više uticati na Partizan, nego što će biti u slučaju kazne za Čovića.

"Vidim da je Čović htio da mi stane na put i srećan sam što me nisu uhapsili. Ako njega kazne vremenski to neće uticati na KK Crvena zvezda, a kad mene kazneto itekako utiče na klub. Čović nije kažnjavan ni za teže stvari. Nisu navijači ludi za legendom Čovićem nego samo ako su instruisani. Nas ne interesuje ko je na vlasti nego samo košarka. Bila je ta tuča sa Jurasom, na žalost niko nema kristalnu biografiju. A šta je sa Čovićevim incidentom iz 1999. kada je udario sudiju Ljucu? Ja sam se sa Čovićem šalio tokom sezone pa ga malo čačnem kao igračku, a on onda kmeči.

Vujošević se dotakao i njegovog odnosa sa fudbalskim klubom Crvena zvezda.

“Gledam sa simpatijama to što je Dragan Džajić u fudbalskom klubu. I za njih važi priča o raznim olakšicama, kao i za KK Partizan. Međutim, vidim da je i Džajić morao da pretuče ovog čovjeka. Ja ne tražim da se obrišu dugovi, već da se za sport naprave olakšice.

Trener Partizana se, ipak, izvinio zbog pojedinih izjava, ali je istakao da ima pravo na svoje mišljenje.

"Poveljom Ujedinjenih nacija imam pravo na slobodu mišljenja. Izvinjavam se za neprimjerene izjave, pretjerao sam u nekim od njih. Priznajem samo sud partije, 14. km je pao, ali Kadinjača nikada neće", rekao je Vujošević i istakao da će Čović imati većinu na sednici Košarkaške lige Srbije, koja je zakazana za četvrtak.

Kazna koju odredi Košarkaška liga Srbije neće važiti u regionalnoj ABA ligi, već samo u domaćem prvenstvu.

"Partizan će na kaznu reagovati oštro. U nenormalnim vremenima normalne su nenormalne reakcije", istakao je trener Partizana.

Bonus video: