I Nikšić u košarkaškom timu

Stari obruči i istrunule košarkaške table u dvorištima škola “Braća Labudović” i “Ratko Žarić” od juče su prošlost
89 pregleda 0 komentar(a)
tim_1, Foto: PRIVATNA ARHIVA
tim_1, Foto: PRIVATNA ARHIVA
Ažurirano: 14.06.2013. 18:06h

Stari obruči i istrunule košarkaške table u dvorištima osnovnih škola “Braća Labudović” i “Ratko Žarić” od juče su prošlost - nova oprema stigla je sa karavanom „Svi smo jedan tim“, koji nastavlja akciju zamjene starih koševa i konstrukcija širom Crne Gore.

Novim koševima posebno se obradovao petnaestogodišnji Gavrilo Vujačić, koji je prije sedam godina počeo da trenira košarku, praveći svoje prve korake upravo na košarkaškom igralištu OŠ “Braća Labudović”.

„Bile su stare table i obruči, sve klimavo, pa je jedan obruč kasnije slomljen. Mnogo je lijepo što je ovo urađeno, sve je novo i super“, nije krio zadovoljstvo Gavrilo, član KK “Sutjeska”.

Direktor OŠ “Braća Labudović”, Miro Glomazić, nada se da će i ubuduće biti sličnih akcija jer, kako je istakao, treba uvijek nastojati da svi budemo jedan tim.

„Prava akcija na pravom mjestu. Ovim je mnogo učinjeno i za školu i za djecu iz Dragove Luke, jer će im ovo biti značajno za dalje bavljenje sportom“, istakao je Glomazić.

I djeca u OŠ “Ratko Žarić” sa oduševljenjem su prihvatila akciju zamjene starih obruča i tabli. Posebno im je drago što će, s obzirom da počinje ljetnji raspust, imati više vremena da igraju košarku.

„Morali smo da idemo na druge poligone jer su nam ovi koševi bili slomljeni. Sada ćemo ovdje da igramo”, kazao je dvanaestogodišnji Ilija Krivokapić.

Akciju postavljanja novih koševa, koja će obuhvatiti 27 osnovnih i srednjih škola u 17 gradova Crne Gore, realizuje televizija “Vijesti” u saradnji sa partnerima – „Erste bankom“, fondacijom “Petrović Njegoš”, EPCG, „Elanom“, firmama „Cerovo“, „Neckom“, „Porto Montenegro“ i „Studio moderna“, Fondacijom za aktivno građanstvo (FAKT) i Ministarstvom prosvjete i sporta.

Bonus video: