Spahija preuzeo Cibonu, želi na fajnal-for Jadranske lige

"Cibona ne smije biti u regionu na mjestu na kojem je sada i u evropskim takmičenjima ne smije da ima skor 0-22, kao u posljednje tri godine", rekao je Spahija
0 komentar(a)
Spahija, Foto: Euroleague.net
Spahija, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 13.06.2013. 14:58h

Novi trener Cibone Neven Spahija rekao je danas da zagrebački klub mora da igra fajnal-for Jadranske lige i da je glavni cilj razvoj mladih košarkaša.

"Cibona je veliki izazov i ona je poslije mnogo godina napravila korak napred. Vjerujem da ću ispuniti planove. Cibona ne smije biti u regionu na mjestu na kojem je sada i u evropskim takmičenjima ne smije da ima skor 0-22, kao u posljednje tri godine. Minimalno je ulazak na fajnal-for Jadranske lige", rekao je Spahija na konferenciji za novinare, a prenijela agencija Hina.

Spahija je od odlaska iz Cibone prije 12 godina, sa kojom je bio šampion Hrvatske, osvajao titule u Sloveniji sa Krkom, u Litvaniji sa Lijetuvos Ritasom, u Izraelu sa Makabijem, Španiji sa Taukeramikom i turskoj sa Fenerbahčeom, dok je sa Valensijom uzeo Evrokup.

"Nije me dugo trebalo nagovarati da dođem u Cibonu. Sve ove godine sam pratio šta se dešava u klubu. Tu mislim i na mlade igrače koje klub ima i oni koji tek treba da dođu. To nije presudilo, ali je bilo važno", rekao je Spahija.

Cibona je prošle sezone pod vođstvom Danijela Luca osvojila titulu šampiona Hrvatske i nacionalni Kup, ali je u Jadranskoj ligi završila tek na 11. mjestu.

Bonus video: