San Antonio deklasirao Majami i poveo 2:1

Košarkaši San Antonija pobijedili su na svom terenu u noći između utorka i srijede Majami sa čak 113:77 i poveli u finalu NBA lige sa 2:1.
0 komentar(a)
San Antonio, Foto: Beta AP
San Antonio, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.06.2013. 09:38h

Iako su u finalu dvije najbolje ekipe, djeluje nestvarno poraz Majamija od San Antonija od čak 113:77 (24:20, 26:24, 28:19, 35:14), u trećoj utakmici finala plej-ofa NBA lige.

Mjaami se još dobro držao prvo poluvrijeme, koje je završilo rezultatom 50:44, da bi se u nastavku, nakon nevjerojatne serije trica domaće ekipa gosti sasvim “raspali”. Četvrtu četvrtinu Sparsi su dobili 21 razlike (35:14).

Sparsi sada vode 2:1 seriji, u kojoj se igra do četiri pobjede, i ostaje da se vidi kako će se Lebron Džejms i društvo oporaviti od ovakvog šoka...

Domaćin je bio šuterski raspoložen, sa novim rekordom trojki u finalu – 16. U „dalekometnoj paljbi“ najbolji je bio Deni Grin, koji je za tri poena šutirao 9-7, a Geri Nil 10-6. Grin je meč završio sa 27 poena, Nil sa 24. Veoma dobru partiju pružio je i Kavaj Leonard koji je utakmicu završio sa 14 koševa, 12 skokova i četiri ukradene lopte. Ispod svog nivoa bili su Tim Dankan 12 poena i 14 skokova i Manu Đinobili sedam poena i šest asistencija. Toni Parker opet je bio neprepoznatljiv, upisao je šest koševa i osam asistencija.

"Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje. Ostale su dvije najbolje ekipe u finalu. Ne mislim da će jedna ekipa izgubiti u seriji ako odigra jednu lošu utakmicu", rekao je trener San Antonija Greg Popović.

U veoma slabom Majamiju, koji je doživio najteži poraz u klupskoj istoriji u plej-ofu, najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 16 poena. Koš manje, ali i 11 skokova i pet asistencija bio je učinak Lebrona Džejmsa (promašio je prvih 11 od 14 šuteva), dok je Kris Boš utakmicu završio sa 12 poena, deset skokova i tri "rampe". Majk Miler dodao je 15 poena, šutirajući trojke 5-5!

"Dobili smo šta smo zaslužili. Večeras nisam mogao da prepoznam moj tim. Od početka su (San Antonio) ušli u nevjerovatan ritam, svaki šut koji su željeli da pogode - pogodili su. Nismo im otežali situaciju", rekao je trener Majamija Erik Spolestra.

Naredna utakmica, igraće se u noći između četvrtka i petka, takođe u San Antoniju, gdje je Majami pobijedio svega tri puta u posljednjih 25 mečeva.

Bonus video: