Čović: Treba da budemo bolji za 15 razlike da pobijedimo

"Bili smo na ivici da izađemo i da idemo kući. Da pustimo Partizan i sudije da slave zajedno. Čestitam im šta su prošli i priželjkujem petu utakmicu", rekao je Čović.
3 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: Beta
Nebojša Čović, Foto: Beta
Ažurirano: 11.06.2013. 22:24h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocijenio je danas da njegova ekipa treba da bude bolja od Partizana za "15 do 20" razlike da bi pobijedila uz, kako je rekao, pristrasno suđenje.

"Ušli smo u finale i trebalo nam je dvije utakmice da shvatimo, i pored svega što znamo šta se događa u srpskoj košarci, da treba da budemo bolji 15 do 20 razlike da bismo pobijedili sa sedam, ako imamo sreće", rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Čović je došao na konferenciju za novinare pred sjutrašnji četvrti meč finala plej-ofa Superlige Srbije i više od pola sata pričao novinarima, najviše odgovarajući na konferenciju trenera Partizana Duška Vujoševića od ranije danas.

Zvezda je juče pobijedila Partizan sa 81:74 u trećem meču finalne serije plej-ofa i tako smanjila prednost rivala na 2:1 u seriji.

"Ono što smo juče gledali je jako ružan pristup suđenju i neobjektivan pristup na štetu Crvene zvezde. Ja sam rekao da će se to događati i to se događalo. Juče smo imali pokušaj primjene ekstremno represivnog sistema na račun Zvezde. Potpuno je bio izgubljen kriterijum na našu štetu", rekao je Čović.

Prvi čovjek Zvezde čestitao je igračima na nastupu u utakmici sinoć.

"Bili smo na ivici da izađemo i da idemo kući. Da pustimo Partizan i sudije da slave zajedno. Čestitam im šta su prošli i priželjkujem petu utakmicu", rekao je Čović.

On je ocijenio da sudije "nemaju rješenje" za, kako je rekao, "arsenal psovki i uvreda Vujoševića".

"Kada vi nekom prijetite da neće živ izaći iz hale. Valjda postoji zakon u ovoj zemlji. Sve je urađeno na pritiscima, prebijanju, 'gepekovanju'. Gdje je država? Gdje je predsjednik vlade da se objavi o ovome? (Milivoje) Jovčić, kao da je sudija iz gepeka. To su istine", rekao je Čović.

On je kazao da nema ništa protiv da se "uradi revizija suđenja" i da se dovedu sudije iz inostranstva za buduće mečeve.

Vujošević je ranije danas rekao da Zvezda ima "mrežu novinara" koji rade za nju, pomenuvši u tom kontekstu i sajt Telegraf.

"Nedužne ljude napada čovjek, ali dobro to je genetska varijanta sve, odatle su ti korijeni", rekao je Čović.

Novinarima su na kraju konferencije puštani snimci Vujoševića i sudijskih odluka sa jučerašnjeg meča.

Bonus video: