Vujošević: Jesam opsovao, ali nisam prijetio sudiji

"A odakle vi to znate? Jel vi čitate sa usana? Sram vas bilo! Ja jesam opsovao sudiju, priznajem, ali ta fraza nije moj manir. Ja tu psovku ne koristim", rekao je Vujošević
55 pregleda 3 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta
Ažurirano: 11.06.2013. 22:24h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević priznao je danas da je opsovao sudiju Vladimira Jevtovića, ali je oštro negirao da je rekao frazu "nećeš živ izaći odavde", rekavši da to nije njegov manir.

Na pitanje novinara na konferenciji o snimku koji se pojavio u javnosti poslije sinoćnje utakmice, na kojem se ne čuje šta Vujošević priča, već se samo vidi njegov lik u kadru, za koji su neki mediji prenijeli da je izgovorio "nećeš živ izaći odavde", Vujošević je reagovao burno.

"A odakle vi to znate? Jel vi čitate sa usana? Sram vas bilo! Ja jesam opsovao sudiju, priznajem, ali ta fraza nije moj manir. Ja tu psovku ne koristim. Meni čitate sa usana a (prvog čovjeka Crvene zvezde Nebojšu) Čovića nemate ni morala ni petlje da pitate za njegovu priču o genetici", rekao je Vujošević novinarima.

Čović je na konferenciji za novinare u nedjelju pričao o Vujoševiću pominjući kvalitet gena njegove porodice a Vujošević je ocijenio da je to fašizam.

"Ovo je zaista skandalozno... Da on to glasno kaže! On je stručnjak za sve - za ljepotu, košarku, pa i za genetiku. Da neko govori ko na kojoj ruci ima mladež, da li se noću znoji ili da li je nečija majka ciganka. To je fašizam bre!", rekao je Vujošević.

On je tokom izlaganja kazao da Zvezda u svojoj organizaciji ima "mrežu novinara" koja kreira sliku u javnosti.

"Zvezda ima organizaciju, navijače i mrežu novinara koja obavlja svoj posao. Pa vidjeli ste sinoć da se bave čitanjem sa usana. Onaj sajt Telegraf, čiji me je urednik gađao loptom, pošalje momka bez kose (dugogodišnji novinar Dragutin Stojmenović) iza klupe s kamerom da mene snima i šta ja pričam s Tošom (sportski direktor Dragan Todorić) ili kako (teniser Viktor) Troicki navija. Kao da smo u Velikom bratu. A ja njega nisam ni tužio što me gađao loptom", rekao je Vujošević.

On je kazao i da se pritisak na sudije uvijek vrši, ali da je ove godine to prešlo svaku mjeru.

Vujošević je ocijenio da je Čović isprovocirao sudiju Jevtovića da pokaže karakter time što je u nedjelju kazao da nije siguran da će mladi sudija moći da podnese pritisak.

"To je skandalozno. Zvezda je zasluženo pobijedila a sudije nisu uticale na rezultat. Ja nisam zadovoljan suđenjem. Mi smo pod velikim stresom, zato sam i opsovao, ali za to se dobijaju tehničke greške i druge kazne... Uprkos svim pritiscima, na parketu je najvažnija funkcija 'Džordan', odnosno igrači su ti koji odlučuju ishod", rekao je Vujošević.

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su u ponedjeljak, 10. juna, ekipu Partizana 81:74, u trećoj utakmici finala plej-ofa i tako smanjili na 2:1 u pobjedama.

Četvrta utakmica finala plej-ofa Superlige Srbije igra se u srijedu u Pioniru, a domaćin je ekipa Crvene zvezde.

Bonus video: