Kovač na klupi ŽKK Budućnost

"Mogu da dam značajan doprinos, jer sam puno vremena proveo u radu sa mladim igračima i uspio mnoge da afirmišem", istakao novi trener Podgoričanki
138 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2013. 13:16h

Košarkašice Budućnosti su u protekloj sezoni osvojile triplu krunu.

Bile su dominantne na domaćoj sceni, a prigrabile su i trofej u Jadranskoj ligi. Naredna sezona donosi još više izazova, jer će Podgoričanke igrati i u regionalnoj ligi sa najboljim timovima bivše Jugoslavije.

Nakon razlaza sa Zdenkom Grbavčevićem, čelnici kluba su ekspresno reagovali i za novog šefa stručnog štaba su angažovali Miloša Kovača, nekadašnjeg pomoćnika u muškoj juniorskoj selekciji Crne Gore i trenera mlađih kategorija Podgorice.

Novi trener “plavih” se nada da će ekipa uspjeti da ispuni očekivanja u predstojećoj sezoni

"Angažovanjem na klupi ŽKK Budućnost vidio sam i mogućnost za ličnu afirmaciju u trenerskom poslu. Mogu da dam značajan doprinos, jer sam puno vremena proveo u radu sa mladim igračima i uspio mnoge da afirmišem. Pošto je ovo mlada ekipa, to je i veliki izazov za mene i siguran sam da zajedničkim snagama možemo da napravimo lijepu priču", istakao je Kovač u prvom obraćanju kao strateg Podgoričanki.

On je napomenuo da će trebati puno vremena, puno odricanja da bi se došlo do cilja.

"Prije svega smatram da ovaj tim posjeduje ogroman potencijal, a da bi mlađe pokazale kvalitet, odlučili smo se da dovedemo tri iskusnije igračice zbog jakog nivoa takmičenja kao što je regionalna liga. Uz to, njih tri su mlade, željne afirmacije i nadam se da ćemo napraviti dobar spoj. Meni je cilj kao trenera, pošto se bavimo javnim poslom, da zadovoljimo publiku. Koliko radimo kvalitetno, daće publika svojim dolaskom ili nedolaskom na utakmice. Ako publike nema, onda ne radimo adekvatno svoj posao", objasnio je Kovač.

Zoran Vujičić, sportski direktor kluba, objasnio je šta je urađeno u periodu od završetka sezone do danas.

"Ono što je najbitnije da se kao jedan od osnovača vraćamo u regionalnu ligu. Protekle sezone nismo igrali to takmičenje, jer nismo imali materijalnih mogućnosti, jer su sredstva bila prilično velika, a to nismo mogli da priuštimo. Sada imamo stabilan izvor finansiranja i spremni smo da se vratimo u tom ligu. U petak u Slavonskom Brodu je sastanak, gdje će biti obavljeno žrijebanje. Najvjerovatnije će se igrati dvije grupe sa po šest timova. Učestvovaće pored nas Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Radivoje Korać (Srbija), Mladi Krajišnik, Sloboda, Čelik (BiH), Medveščak (Hrvatska), Celje, Triglav, Grosuplje (Slovenija). Postoji mogućnost da se uključeskopski Krosing, prvak Makedonije, i Pečuj (Mađarska), koji je učestvovao i protekle sezone. Uz to, igraćemo Jadransku ligu, koja je formirana prošle godine, a koja već sada ima 10 klubova. Ta liga će nam donijeti dosta dobrog, ne zato što smo mi osvojili trofej, već što ima mogućnosti za afirmaciju mladih igračica", zaključio je Vujičić.

Stižu Radović, Deura i Lankster

Uprava Budućnosti već je dogovorila dolaske tri igračice, a u pitanju su centar Ana Radović, bek Milica Deura i Amerikanka Heri Lankster, koja može da igra beka i krilo.

"Ana Radović je igrala je u Crvenoj zvezdi, Vojvodini i Voždovcu, a prošlu sezonu provela u Litvaniji. Milica Deura je igrala je za Mladi Krajišnik, a protekle sezone za Partizna i reprezentativka je Bosne i Hercegovine. Takođe, angažovali smo Heri Lankster, a dolazi sam Vičita stejt univerziteta, gdje je posljednje dvije sezone bila najbolji igrač. Izabrana je za najboljeg defanzivnog igrača u svojoj konkurenciji. Razmišljamo i o mlađim igračicama, pa smo doveli najperspektivniju kadetsku i juniorsku reprezentativku Vanju Mudrešu iz Lovćena, a sve smo dogovorili Jasminom Vujadinović, kćerkom Rada Vujadinovića, nekadašnjeg igrača Budućnosti. Ona je rođena u Skoplju, ali se vraćaju da žive u Crnu Goru. Iako nema još 15 godina, visoka je 190 centimetara, a već je seniorska reprezentativka Makedonije. Zadržaćemo većinu igračica od prošle sezone, sem mlađih koje se nisu nametnule. Mislim da ćemo imati ekipu kadru da se nosi na ova četiri fronta", objasnio je Vujičić.

Galerija

Bonus video: