Jovoviću klupa Budućnost Volija

"Prije svega, želio bih da se zahvalim čelnicima kluba što su mi dali čast da vodim Budućnost Voli naredne sezone", istakao mladi stručnjak
94 pregleda 4 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2013. 20:55h

Igor Jovović će naredne sezone voditi Budućnost Voli!

To je odlučeno na večerašnjem sastanku uprave crnogorskog šampiona, na kome su bili prisutni i Jovović, sportski direktor Gavrilo Pajović i direktor Slavko Radulović.

Tridesetogodišnji Jovović je preuzeo Budućnost Voli sredinom aprila nakon odlaska Dejan Radonjića u Crvenu zvezdu, a dogovoreno je da vodi tim do kraja sezone.

Ipak, prvi čovjek kluba Dragan Bokan sa saradnicima odlučio je da mu ukaže povjerenje da vodi najbolji crnogorski klub i naredne sezone.

"Prije svega, želio bih da se zahvalim čelnicima kluba što su mi dali čast da vodim Budućnost Voli naredne sezone. Svjestan sam da neće biti nimalo lako, čekaju nas velika iskušenja, ali se nadam da ćemo napraviti ekipu koja će biti konkurentna u ABA ligi i Evrokupu. Čeka nas, takođe, puno posla da sklopimo kockice oko tima za narednu sezonu, ali vjerujem da ćemo i to uraditi na pravi način", istakao je Jovović za “Vijesti”.

Proteklih sedam-osam godina Budućnost Voli je bila prepoznatljiva po dobroj odbrani. To bi i naredne sezone trebalo da bude zaštitni znak.

"Imamo neke ideje kako bi trebalo da igramo naredne sezone, ali će sve to zavisiti od igrača koje budemo imali na raspolaganju. Biće još promjena u ekipi, pa ćemo sačekati da vidimo kako će to izgledati da bismo mogli da pravimo željeni sistem".

Za sada su klub napustili Milan Milošević, kome je istekao ugovor i Džerald Li, sa kojim je raskinuta saradnja.

"Ono što je sigurno jeste da ćemo sačuvati kostur ekipe što se tiče spoljne pozicije. Odlaskom Lija otvorila se potreba za angažovanjem igrača na poziciji pet i nadam se da ćemo naći kvalitetnog igrača. Već mjesec pratimo tržište, ali je još rano da se priča o tome koga ćemo dovesti. U pojedinim ligama sezone nisu još završene, tako da ima vremena da se taj posao okonča na pravi način", zaključio je Jovović.

On je šest sezona bio prvi pomoćnik Radonjiću.

Kao igrač bio je član mlađih selekcija Budućnost Volija, a na startu trenerske karijere vodio je pionire podgoričkog kluba.

Završio je fakultet za fizičku kulturu u Nikšiću, kao i trogodišnju trenersku školu pod pokroviteljstvom FIBA.

Bokan: Imaćemo dobar tim

Dragan Bokan, predsjednik Budućnost Volija, riješio je goruće pitanje šefa stručnog štaba.

Sada je na redu sklapanje tima za narednu sezonu.

"Odlučili smo da produžimo ugovor sa Igorom Jovovićem, a u pregovorima smo sa Čedomirom Vitkovcem oko nastavka saradnje. Potrebna su nam pojačanja na pozicijama tri, četiri i pet, a u razgovoru unutar kluba odlučićemo koje igrače ćemo angažovati. Mislim da nećemo imati slabiji tim u odnosu na prošlu sezonu", rekao je prvi čovjek “plavih”.

Bonus video: