Majami izjednačio na 1:1 u finalu

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mario Čalmers sa 19 poena, Lebron Džejms je dodao 17, uz osam skokova i sedam asistencija, a Kris Boš 12 koševa i 10 uhvaćenih lopti
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2013. 08:57h

Košarkaši Majamija pobijedili su na svom terenu u noći između nedjelje i ponedjeljka San Antonio sa 103:84 i izjednačili na 1:1 u finalu NBA lige.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mario Čalmers sa 19 poena, Lebron Džejms je dodao 17, uz osam skokova i sedam asistencija, Kris Boš 12 koševa i 10 uhvaćenih lopti, a Dvejn Vejd 10 pogodaka i šest asistencija.

U ekipi San Antonija trojica igrača postigla su dvocifreni broj poena - Deni Grin 17, Toni Parker 13, a Geri Nil 10.

Grin je šutirao trojke pet od pet i tako postavio rekord finala NBA po najvećem broju pogođenih šuteva iza linije 7,24 metra bez promašaja.

Bez greške u šutu za tri poena: Deni Grin (Foto: Reuters)

Majami je serijom 33:5 krajem treće i u četvrtoj četvrtini „prelomio” utakmicu.

„Lebron nije mogao da uđe u ritam na početku utakmice, ali su drugi igrači 'uskočili'. Mario je ubacio neke šuteve, a to je pošlo za rukom i Reju (Alenu) i Majku (Mileru)”, rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

Džejms je promašio 10 od prvih 13 šuteva i Majami je gubio poen razlike u trećoj četvrtini prije nego što je napravio veliku seriju i tako stigao do 79. pobjede u sezoni.

„Znao sam da mojim šuterima treba malo vremena da počnu da pogađaju. Mučio sam se u napadu, ali oni su to nadoknadili”, rekao je Džejms.

Naredna treća utakmica igra se sjutra veče u San Antoniju.

Galerija

Bonus video: