Partizan poveo sa 2:0 protiv Zvezde u finalnoj seriji

"Daleko smo od konačnog trijumfa, iako to sada tako ne izgleda. Znam šta bi značilo njima pobjeda pred našom publikom, pa povratak na njihov tere", rekao je Duško Vujošević
63 pregleda 0 komentar(a)
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Beta AP
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.06.2013. 20:42h

Košarkaši Partizana korak su od odbrane titule – crno-bijeli su poveli sa 2:0 u pobjedama protiv Crvene zvezde u finalnoj seriji Superlige, pošto su večeras kao “gosti” trijumfovali sa 71:69 (16:22, 17:21, 19:11, 19:15).

Zvezda je dva minuta i 20 sekundi prije kraja vodila 64:59, ali je Partizan u finišu preokrenuo.

"Zvezda je odigrala veoma črvsto na granici, a i preko toga... Ne mogu da ne kažem neke stvari: Prvo, daleko smo od konačnog trijumfa, iako to sada tako ne izgleda. Znam šta bi značilo njima pobjeda pred našom publikom, pa povratak na njihov teren. Niko ne može da kaže da Partizan nema protivnika u Srbiji. Zvezda je ozbiljan klub, i na tome im čestitam", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Najefikasniji u Partizanu bio Davis Bertans sa 13 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 11. Zvezdu su predvodili Raško Katić i Marko Simonović sa po 17 poena.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali kako smo priželjkivali, imali smo prostora da imamo i veću prednost što je bilo žnačajno jer Partizan sa idejom da nas troši 40 minuta u prednosti... To su uradili u drugom dijelu meča. Pala je koncentracija, riješili su par sitiacija, a mi smo imali lošu realizaciju. Preuzeli su vođstvo i dobili nas", kazao je Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić koji nije želio da komentariše suđenje.

Treća utakmica igraće se u ponedjeljak, u hali "Pionir", a domaćin će biti Partizan.

Šampion Srbije postaće ekipa koja postigne tri pobjede.

Bonus video: