Ivković pozvao šestoricu debitanata

Šampionat u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u B grupi sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom i Letonijom
2 komentar(a)
Dušan Ivković, Foto: Novosti.rs
Dušan Ivković, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 06.06.2013. 11:23h

Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Na njemu se nalazi povrijeđeni Miloš Teodosić, ali nema do sada standardnih Marka Kešelja, Milenka Tepića, Ivana Paunića i Aleksandra Rašića.

Ivković je pozvao 20 igrača, od čega su šestorica debitanti: Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Stefan Marković (Valensija), Vasilije Micić (Mega Vizura), Nemanja Nedović (Lietuvos ritas), Bogdan Bogdanović (Partizan), Danilo Anđušić (Virtus Bolonja), Nemanja Bjelica (Kaha laboral), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Vladimir Lučić (Partizan), Vladimir Micov (CSKA Moskva), Novica Veličković (Mega Vizura), Duško Savanović (Anadolu Efes), Milan Mačvan (Galatasaraj), Zoran Erceg (CSKA Moskva), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Nenad Krstić (CSKA Moskva), Raško Katić (Crvena zvezda), Vladimir Štimac (Banvit), Đorđe Gagić (Partizan), Dejan Musli (Partizan).

"Osnovni kriterijum za izbor igrača bila je forma tokom sezone, a drugi kriterijum su bile pouke koje smo mogli da izvučemo iz prethodnih kvalifikacija. Dospjeli smo na 23. mjesto u Evropi, nalazimo se u šestom šeširu i sada bi veliki uspjeh bio da se plasiramo na Svjetskom prvenstvo u Španiji. Analizirali smo i vidjeli da naša reprezentacija fizički mnogo zaostaje u odnosnu na druge, a imali smo i problem motivacije poslije nedolaska na Olimpijske igre u Londonu. Imamo šest debitanata. Na širem spisku je i Katić, koji je u zrelim godinama, ali je bio ubjedljivo najbolji igrač naše i ABA lige. Na spisku nisu Milenko Tepić, Marko Kešelj, Ivan Paunić i Rašić, koji su ranije bili sa nama", objasnio je Ivković na konferenciji za novinare.

Prvi put su u seniorskoj selekciji pored Katića su još Micov, Bogdanović, Dangubić, Birčević i Gagić.

Šampionat u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u B grupi sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom i Letonijom.

Bonus video: