Partizan poveo protiv Zvezde u finalnoj seriji

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Dragan Milosavljević sa 28 poena, kapiten Vladimir Lučić postigao je 19, a Dejan Musli i Davis Bertans po 10.
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 21:20h

Košarkaši Partizana poveli su finalnu trku za prvaka Srbije - crno-bijeli su veleras u "Pionirku" pobijedili "vječitog" rivala Crvenu zvezdu sa 82:54 (23:16, 20:12, 17:20, 22:6), u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Dragan Milosavljević sa 28 poena, kapiten Vladimir Lučić postigao je 19, a Dejan Musli i Davis Bertans po 10.

"Jako sam zadovoljan pobjedom u prvoj utakmici koja je jako važna, ali smo daleko od ostvarenja cilja. Čak i ekipa koja dođe do dvije pobjede je daleko od šampionske titule. Odigrali smo sa velikom željom, ispoštovali sve taktičke zamisli. Igrali smo disciplinovano, čvrsto u odbrani i pametno u napadu. Imali smo oscilacija, naročito početkom treće četvrtine, što je najvažniji dio utakmice i to pokazuje da imamo mnogo toga da popravimo", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Zvezdu je predvodio Raško Katić sa 19 poena.

"Loše smo počeli, Partizan je stekao veliku prednost. Bili su bolji u svim segmentima igre. Nametnuli su čvršću igru, mi smo na kratko prišli, ali nedovoljno da uvedemo utakmicu u neizvesnu završnicu. Pokušaćemo da budemo bolji u narednom duelu", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Druga utakmica igra se u petak u "Pioniru", a domaćin će biti Zvezda. Šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri pobjede.

Bonus video: