Majami ubjedljivo do velikog finala

Majami je igrao ubjedljivo i kontrolisao je meč poslije prve četvrtine, nakon koje je gubio sa dva poena, ali je onda zaigrao bolje, preuzeo kontrolu i prešao u prednost
0 komentar(a)
Majami, Foto: Beta/AP
Majami, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.06.2013. 08:56h

Košarkaši Majamija plasirali su se u veliko finale NBA lige treću godinu zaredom, pošto su na svom terenu ubjedljivo pobijedili Indijanu sa 99:76 u sedmoj utakmici finala Istočne konferencije.

"Njihova sezona, bogato nasljedstvo trofeja, ogroman rejting - sve je bilo na kokci ove večeri, ali su košarkaši Majamia odgovorili u maniru pravih šampiona", piše agencija AP u izvještaju utakmice.

"Svi raspoloživim sredstvima... mi smo branili naš biznis", ocijenio je Lebron Džejms, koji je 32 poena, osam skokova i četiri asistencije predvodio Majami do velike pobjede, najznačajnije u dosadašnjem dijelu sezone.

Značajno mu je pomogao Dvejn Vejd, koji je prvi put prebacio 20 poena u plej-ofu još od druge utakmice sa Milvokijem u prvom kolu.

"Oni su nevjerovatna grupa. Podarili su nam još jednu nevjerovatnu sezonu, iako je još uvijek dug put do kraja", izjavio je vlasnik Majami hitsa Miki Arison.

"Vrelina" će u velikom finalu igrati protiv San Antonija, što je najpravednije finale NBA lige još od kako je Oklahoma, koja je bila prva na Zapadu u regularnom dijelu sezone, ostala bez povrijeđenog Vestbruka i eliminisala sebe iz svih kombinacija. Prva utakmica igra se 7. juna, u "Amerikan erlajns areni" u Majamiju.

Izabranici Erika Spelstre bili su ubjedljivi u sedmoj utakmici i kontrolisali su meč, osim u prvoj četvrtini koju su završili sa dva poena minusa. Nakon toga su zaigrali znatno bolje, preuzeli kontrolu meča i ostvarili prednost koja je samo rasla, da bi u jednom trenutku dostigla i 28 poena.

Ubjedljiv trijumf Majamija u posljednjem meču ipak ne odslikava koliko je serija bila neizvjesna - tim sa Floride slavio je u ukupnom skoru 569:564, što dovoljno govori kakav je Indijana pružila otpor.

"Sjajna je stvar što smo još uvijek vrlo mlad tim, a igrali smo sedam mečeva sa Majamijem u finalu Istoka", ocijenio je bek Pol Džordž.

"Pejsersi" su igrali bez povrijeđenog Denija Grejndžera tokom većeg dijela sezone, ali su i pored toga ostvarili uspjeh koji je malo ko očekivao.

Bonus video: