Majami poveo 3:2 protiv Indijane

Lebron Džejms je imao simultanku u trećoj četvrtini, i tako Majamiju širom otvorio vrata ka titulu prvaka Istoka i trećem uzastopnom učešću u velikom finalu plej-ofa NBA lige
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Lebron Džejms, Foto: Beta AP
Ažurirano: 31.05.2013. 07:47h

Samo pobjeda dijeli Majami titule u Istočnoj konrenciji i trećeg uzastopnog velikog finala NBA lige – šampion je na svom parketu savladao Indijanu 90:79 (19:23, 21:21, 30:13, 20:22) i poveo sa 3:2 u finalnoj seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Lebron Džejms je imao simultanku u trećoj četvrtini, koju je Majami dobio 30:13, a Džejms ubacio 16 od ukupno 30 poena na meču.

- Zbog toga sam došao u Majami, da se svake godine borim za šampionski prsten. Ponovo sam na korak od osvajanja šampionata. Ali, to mi uopšte nije garantovano - rekao je Lebron Džejms, koji je pored 30 poena upisao i osam skokova i šest asistencija.

Uz Džejmsa u pobjedničkom timu istakli su se još Judonis Haslem sa 16 (šut iz igre 9-8) i Mario Čalmers sa 12 koševa i šest asistencija, a preostala dvojica iz velike trojke, Dvejn Vejd i Kris Boš dodali su zajedno tek 17 poena.

- Ono što Lebron prikazuje je sjajno i čini se lako. Njegova snaga u trećoj četvrtini je bila nevjerovatna. Bio je neumoran, aktivan na svakom dijelu terena, hvatao lopte, pokrio veliki dio terena u odbrni. To je stvarno sjajno - rekao je trener Majamija Erik Spolestra.

U ekipi Indijane najbolji je bio Pol Džordž sa 27 poena, 11 skokova i pet asistencija, Roj Hibert je dodao 22 poena i osam skokova, a Dejvid Vest 17 poena.

- Džejms je bio prilično poseban u ovom meču, u to nema sumnje. Cio tim je bilo poseban i to je jedna od najboljih ekipa koju je liga ikad vidjela. Uživamo da se takmičimo sa njima – komentarisao je trener Indiane Frenk Vogel.

Šesta, moguće i posljednja utakmica serije igra se u subotu u Indijanapolisu.

Finale Istočne konferencije:

Mjaami (1) - Indijana (3) 90:79

Džejms 30 p, 8 sk, 6 as, Haslem 16 p - Džordž 27 p, 11 sk

Majami vodi u seriji 3:2

Bonus video: