Indijana izjednačila

Pejsersi su jutros u gostima savladali Majami 97:93 (28:22, 25:25, 23:27, 21:19)
0 komentar(a)
Roj Hibert, Foto: Beta AP
Roj Hibert, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.05.2013. 09:04h

Drugi meč između Majamija i Indijane bio je sličan prvom, pošto su gosti uglavnom vodili u prvom poluvremenu, Majami se trgnuo u trećoj četvrtini, pa je u posljednjoj uslijedila drama – razlika je što je Indijana ovoga puta stigla do pobjede sa 97:93 (28:22, 25:25, 23:27, 21:19), koja joj je u prvom meču izmakla nakon produžetka. To je, inače, bio tek četvrti poraz prvaka u posljednjih 50 utakmica…

“Trebalo je sada da bude 2:0 za nas”, rekao je heroj druge utakmice Roj Hibert, koji je meč završio sa 29 poena i dodao 10 skokova za dabl-dabl učinak.

Indijana je, tako, izjednačila finalnu seriju Istočne konferencije na 1:1, a serija se sada seli u Indijanapolis, gdje se igraju naredne dvije utakmice, a prva je u nedjelju.

U prvoj utakmici dramu u produžetku je odlučio Lebron Džejms, koji je i u drugom duelu bio u glavnoj ulozi, ali kao tragičar. Naime, u jem minutu je čak dva puta gubio loptu u napadu (oba puta je kradljivac bio Dejvid Vest) i time je Majami izgubio šansu da još jednom dobije neizvjesnu završnicu.

“Te dvije greške su naškodile mom timu, to je ono što me najviše boli. Iznevjerio sam saigrače, koji su očekivali da nekoga proigram, a imao sam šansu da to uradim, ali sam pogriješio. To boli, ali je najbolja stvar što ovo nije univerzitetska košarka, jedan poraz ne znači kraj. Imam priliku da stvari popravim u trećoj utakmici”, rekao je Džejms.

Uz Hiberta, u pobjedničkom timu istakli su se još Pol Džordž sa 22 poena i šest asistencija, te Džordž Hil koji je utakmicu završio sa 18 koševa, pet skokova i tri asistencije.

“Ovo je bila jedna od najboljih košarkaških utakmica kojoj sam prisustvovao. Nije stvar u Lebronovim greškama,on je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Ali, mi smo uspjeli u finišu da odigramo nekoliko dobrih akcija za pobjedu”, izjavio je trener Indijane Frenk Vogel.

Osim Džejmsa, nije bilo posebno raspoloženih u Majamiju, a Dvejn Vejd je susret završio sa 14 poena, šest skokova i pet asistencija.

Majami - Indijana 93:97

(Džejms 36 p, 8 sk, 3 as, Vejd 14 p, 6 sk, 5 as - Hibert 29 p, 10 sk, Džordž 22 p, 6 as, Hil 18 p, 5 sk, 3 as)

Serija je izjednačena na 1-1

Bonus video: