San Antonio na 2:0 protiv Memfisa

Domaćin posljednja četiri minuta regularnog dijela nije pogodio koš, ali ga je u dodatnih pet minuta probudio Tim Dankan koji je postigao prvih šest poena
0 komentar(a)
Tim Dankan, Foto: Beta/AP
Tim Dankan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.05.2013. 08:26h

San Antonio se kockao, propustio prednost od 13 poena u posljednjoj četvrtini, ali je snaga sastava iz Teksasa došla do izražaja u produžetku - "mamuze" su slave i u drugom meču na svom terenu protiv Memfisa u finalu Zapada (93:89).

Domaćin posljednja četiri minuta regularnog dijela nije pogodio koš, ali ga je u dodatnih pet minuta probudio Tim Dankan koji je postigao prvih šest poena i vratio mir pred nastavak serije u Memfisu.

"Ne sviđa mi se kada dobijeni meč pretvorimo u pakleno tešku situaciju. Ali, dobro je što smo dovoljno iskusni i snažni da izađemo na kraj sa svim problemima", rekao je Dankan koji je upisao 17 koševa i devet skokova.

Pored njega, u pobjedničkom timu se istakao Toni Parker sa 15 pogodaka i 18 asistencija (rekord karijere u plej-ofu), Tijago Spliter je dao 14, Kavaj Lenard 12, uz devet uhvaćenih lopti, Deni Grin 11...

Za Memfis se, s druge strane, ne dešava ništa čudno, jer su i u prvoj rundi plej-ofa imali 0:2 protiv LA Klipersa, pa su sa četiri vezana trijumfa došli do polufinala.

"Nije problem, idemo dalje. Već smo bili u ovoj situaciji. Sada moramo da odradimo posao kod kuće", kazao je trener Memfisa Lajonel Holins i podvukao klasu Tonija Parkera.

"On je igrač za Kuću slavnih. Radi fantastične stvari tokom karijere - napada prostor, pogađa, dodaje slobodnim saigračima... Borili smo se protiv njega, ali to nije lako - dodao je Holins.

Džerid Bejlis i Majk Konli su predvodili goste sa po 18 koševa, dok je Zak Rendolf meč završio sa 15 koševa i 18 skokova. Istakao se i Mark Gasol s učinkom od 12 koševa i 14 uhvaćenih lopti.

Bonus video: