Pajović: Iza nas je uspješna sezona

Kada se sve sabere, jednodušna je ocjena svih u klubu - Budućnost Voli ima razloga za zadovoljstvo
65 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2013. 17:08h

Budućnost Voli je pokazala da je i dalje bez premca u Crnoj Gori. Podgoričani su odbranili krunu u duelima sa Sutjeskom, koja je pokazala da ima tim za respekt.

Šampionski brod "plavih" je tokom sezone bio okrznut gubljenjem nacionalnog kupa, ali je Igor Jovović, koji je ekipu preuzeo u finišu sezone odlaskom Dejana Radonjića u Crvenu zvezdu, uspio da dovede tim do sedme uzastopne, a ukupno 10. titule u istoriji kluba.

Kada se sve sabere, jednodušna je ocjena svih u klubu - Budućnost Voli ima razloga za zadovoljstvo...

"S obzirom na to da smo ostali bez nekoliko bitnih igrača iz prethodne sezone, da smo pripreme odradili nekompletni, da su nam se reprezentativci priključili neposredno pred početak sezone, nismo bili optimisti po pitanju rezultata. Međutim, nismo odustajali od našeg prepoznatljivog sistema rada, koji je godinama davao rezultat, imali smo maksimalne uslove za rad zahvaljujući predsjedniku kluba Dragana Bokanu, naporno smo radili i na kraju smo imali uspješnu sezonu. Sigurno da smo nadmašili mnoga očekivanja kada su u pitanju ABA liga i Evrokup, a prvi put smo ostali bez domaćeg trofeja, jer je Sutjeska bila bolja! Sezonu smo zaključili osvajanjem titule i nastavkom dominacije u domaćim okvirima. Kada se sve sabere, iza nas je uspješna sezona", kaže za "Vijesti" Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana.

"Plavi" su u ABA ligi osvojili 5. mjesto, a malo je nedostajalo da se treći put uzastono domognu završnog turnira.

"Sigurno da ima malo žala što nismo uspjeli da se plasiramo među četiri. Nesrećno smo poraženi u Ljubljani zbog jedne nezagrađene lopte, a na startu sezone smo bili neuigrani i imali smo težak raspored. Da smo igrali sa slabijim rivalima, sigurno bismo imali neku pobjedu više. Međutim, iza sebe smo ostavili nekoliko ekipa sa većim budžetima, pa se slobodno može reći da smo uz Igokeu imali najbolji rezultat u regionalnom takmičenju".

Na evropskoj sceni Budućnost Voli je pokazala i dokazala da prethodna sezona nije bila slučajna. Opet je izboren plasman među osam najboljih u Evrokupu.

"Kada je obavljen žrijeb za Evrokup, nismo bili preveliki optimisti. Išli smo od utakmice do utakmice i uspjeli smo da u Sofiji odigramo sjajan meč, dobijemo ekipu koja je igrala kvalifikacije za Evroligu. Potom smo slavili protiv Banvita u Podgorici sa 16 razlike, a nesrećno smo poraženi od iskusne ekipe kakva je Budiveljnik. Da smo njih dobili, možda bi bilo drugačije, ali nemamo razloga za nezadovoljstvo. Ispali smo od Lokomotive, koja je osvajanjem Evrokupa pokazala klasu".

Iako još traje šampinsko slavlje, uprava kluba je već počela da razmišlja o narednoj sezoni.

"Predsjednik kluba, šef stručnog štaba i ja već smo razgovarali po tom pitanju. Igrači će dobiti 10 dana slobodno, a mi ćemo, što se ono kaže, već od sjutra krenuti sa pravljenjem tima za narednu sezonu. Vidjećemo šta nam treba, na kojim pozicijama su potrebna pojačanja. Doveli smo već Suada Šehovića, koji je kvalitetan igrač. Vjerujem da će Budućnost Voli i naredne sezone imati respektabilan tim, a velika prednost je to što većina igrača ima važeći ugovor", zaključio je Pajović.

Ugovor istekli Vitkovcu i Marku Popoviću

Završetkom sezone istekle su ugovorne obaveze kapitenu Marku Popoviću, Čedomiru Vitkovcu i Milanu Miloševiću, koji definitivno napušta Podgoricu.

Pojavila se informacija da odlaze Džerald Li, Pavlin Ivanov i Strahinja Milošević.

"Li, Ivanov i Strahinja Milošević imaju ugovore, a obavićemo razgovore sa Vitkovcem i Popovićem i pokušati da se dogovorimo oko nastavka saradnje. Dolaskom Šehovića popunili smo spoljnu liniju, dok ćemo vidjeti da li su potrebna pojačanja na centarskim pozicijama. Naša je želja da naredne sezone igraju oni koji su iznijeli ovu tešku sezonu i nadam se da neće biti puno promjena unutar tima", objasnio je Pajović.

Jovović opravdao očekivanja

Igor Jovović je vodio Budućnost Voli u 10 mečeva, a ostvario je devet pobjeda.

Sada je na upravi da odluči da li će dobiti priliku da u narednoj sezoni bude šef stručnog štaba.

"Igor je pokazao da ima kvalitet da vodi Budućnost Voli. Ima autoritet kod igrača, a radi se o dobrom čovjeku, koji je maksimalno posvećem košarci. Imao je uspjeha od kada je dobio priliku da vodi tim, izgubili smo samo jedan meč, koji nije imao značaj. Rekao sam davno da on nije samo perspektiva našeg kluba već i crnogorske košarke. Osam godina je bio pomoćnik u Budućnost Voliju, potom u mladoj i A reprezentaciji. Da se vjeruje u njega, pokazuje i podatak da je imao najbolju moguću edukaciju uz pomoć KS Crne Gore, a sada će voditi i B reprezentaciju na turniru u Kini", jasan je Pajović.

Bonus video: