"Plavi" rutinski savladali Zlatorog

Ovom pobjedom, 17. u sezoni, Podgoričani su srušili još jedan rekord, pošto im je ovo najbolji učinak od kada nastupaju u ABA ligi. Do sada su dva puta imali po 16. pobjeda (2004. i 2007. godine)
0 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: ABA LIGA
Aleksa Popović, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.03.2012. 19:13h

Budućnost Voli je kao favorit ušla u meč sa “fenjerašem” Zlatorogom i tu ulogu je opravdala na terenu.

Slovenci su vodili do sredine druge četvrtine, a kada je Bojan Dubljević trojkom donio prvo vođstvo za “plave”, pitanje pobjednika se više nije postavljalo.

Ovom pobjedom, 17. u sezoni, Podgoričani su srušili još jedan rekord.

Iako do kraja treba da odigraju dva meča (Olimpija, Makabi), ostvarili su najbolji učinak od kada nastupaju u ABA ligi.

Do sada su dva puta imali po 16. pobjeda (2004. i 2007. godine) i s obzirom da su se opet plasirali na fajnl-for i u četvrtfinale Evrokupa, već sada se može reći da je ova sezona najuspješnija za Budućnost Voli u posljednjih desetak godina.

Dubljević je sa 12 poena (devet skokova) bio najefikasniji u redovima Podgoričana, 11 je djelo Čedomira Vitkovca (osam uhvaćenih lopti), a 10 Hasana Rizvića.

Bek Nejc Štrned je bio najbolji kod Zlatoroga sa 15 koševa (četiri trojke), a dvocifreni su još bili Luka Lapornik (11) i Alen Omić (10).

Nije Budućnost Voli dobro ušla u meč, Štrnad je bio šuterski raspložen, vezao je devet poena, pa je Zlatorog u 8. minutu imao osam poena prednosti (15:7).

Bojan Krstović i Nikola Ivanović su do kraje prve četvrtine smanjili zaostatak gostiju (17:12).

Luka Lapornik i Omić su održavali prednost svog tima, a u 15. minuitu Dubljević je pogodio prvu trojku za rezultatski preokret (23:21).

Do odlaska na odmor, crnogorski šampion je povećao zalihu (35:28).

U trećoj četvrtini Budućnost Voli je mirnom igrom održavala prednost od pet do sedam poena, da bi u finišu tog dijela meča Vladimir Mihailović uzeo stvari u svoje ruke.

Pogodio je trojku, potom i dvojku, pridružio mu se Džermejn Anderson uspješnim šutom iza linije 6,75 metara, pa je u posljednju četvrtinu Budućnost Voli ušla sa 12 poena prednosti (54:42).

Tri puta su Podgoričani u posljednjem kvartalu stizali do 16 poena prednosti (66:50, 68:52, 70:54) i tri puta se Zlatorog vraćao na minus deset, koliko je bilo i na kraju meča.

Ekspedicija Budućnost Volija se iz Laškog seli za Ljubljanu, gdje će ostati do subote, za kada je zakazan duel sa Olimpijom u “Stožicama” (20 sati).

Bonus video: