Indijana u finalu Istočne konferencije

Pejsersi meč riješili sredinom posljednje četvrtine serijom 11:2. Njihov rival u borbi za veliko finale biće Majami, aktuelni šampion
62 pregleda 0 komentar(a)
Indijana, Foto: Beta/AP
Indijana, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2013. 05:59h

Ni 39 poena Karmela Entonija nije pomoglo Njujorku da izbjegne poraz od Indijane, čime je eliminisan iz dalje trke za šampionski prsten.

Sa druge strane, Pejsersi su se plasirali u finale Istočne konferencije prvi put od 2004. godine.

Meč je riješen sredinom posljednje četvrtine, kada je domaći sastav napravio seriju 11:2, u kojoj je Lens Stivenson postigao dedevet od ukupno 25 poena, što mu je rekord karijere, kada je u pitanju plej-of. Uz to je uhvatio I 10 lopti.

U trenucima kada je utakmica riješena, Roj Hibert, centar Indijane, rampom je zaustavio pokušaj Entonija da zakucavanjem završi napad svog tima.

“Plaćaju mi veliku svotu novca, tako da moraš da zaštitiš svoj tim”, rekao je Hibert, koji je proteklog ljeta potpisoa ugovor “težak” 58 miliona dolara.

“Nismo željeli da se vratimo u Njujorku, zbog toga smo dali sve od sebe i na kraju smo zasluženo dobili. Sada možemo da se fokusiramo na finalne duele konferencije”, rekao je Stefenson.

Čitava petorka domaćeg tima imala je dvocifren broj poena.

Raspoloženi su, uz Stivensona, ili Pol Džordž (23 poena), Hibert (21, 12 skokova), Dejvid Vest (17) i Džordž Hil (12), koji se vratio u tim nakon što je propustio prethodni meč zbog lakšeg potresa mozga.

Osim Entonija, u reodvima Niksa dvocifreni su bili samo Imam Šambert (19) i Džej Ar Smit (15, 10 uhvaćenih lopti).

“Oni igraju sjajnu odbranu, rade odličan posao. Uspostave potpuno kontrolu I teško je igrati sa njima, a Hibert u reketu izaziva haos”, rekao je Entoni.

Rival Indijane u finalu konfenerncije biće aktuelni šampion Majami.

Prvi meč na programu je u noći između srijede I četvrtka po našem vremenu, a prednost domaćeg terena imaju Hitsi.

Serija se igra po sistemu 2-2-1-1-1.

Rezultat:

Indijane - Njujork 106:99 (rezultat u seriji 4-2)

(Stivenson 25p, 10sk, Džordž 23p - Etoni 39p, Šambert 19p, Smir 15p, 10sk)

Bonus video: