Braća Maluf prodala Kingse za 535 miliona dolara

Novi vlasnici kluba biće pored Ranadiva, koji će biti prvi NBA većinski vlasnik indijskog porekla, porodica Džejkobs, koja upravlja komunikacionim gigant Kualkom, magnat Raj Batal, Mark Mastrov i bivši izvršni direktor “Facebooka” Kris Keli
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2013. 12:58h

Nakon što su čelnici NBA ligi odbili da dozvole da se Sakramento preseli u Sijetl, gdje je trebalo da bude prodat grupi biznismena, braća Džoe i Gavin Maluf, vlasnici Kingsa, ipak će prodati klub.

Oni će dobiti 535 milina dolara od lokalni biznismena koje predvodi softverskog magnat Vivek Ranadiv, a to će biti rekordna prodaja nekog NBA tima, prenijeli su mediji iz Sakramenta.

Ta grupa će zadržati tim u Sakramentu i odmah će početi da rade na izgradnji dugo čekane dvorane u centru grada.

Novi vlasnici kluba biće pored Ranadiva, koji će biti prvi NBA većinski vlasnik indijskog porekla, porodica Džejkobs, koja upravlja komunikacionim gigant Kualkom, magnat Raj Batal, Mark Mastrov i bivši izvršni direktor “Facebooka” Kris Keli..

Ovim se završava era porodice Maluf u Sakramentu, koja je počela 1999. godine.

Tim je postao jedan od najboljih u ligi sa Krisom Veberom, Vladom Divcem, Džejsonom Vilijams, Majkom Bibijem..., ali koja, nažalost, nije uspjela da osvoji šampionski prsten.

Bonus video: