Šehović: Odužiću se za povjerenje

“Zadovoljan sam što sam se dogovorio sa ekipom Budućnosti. Svi znamo da je ovo respektabilan klub u Jadranskoj ligi i Evropi", istakao reprezentativac Crne Gore
127 pregleda 9 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2013. 13:06h

Rastao je u sarajevskoj Bosni, u koju je iz rodnog Bijelog Polja otišao kao tinejdžer, nadogradio se u ukrajinskim klubovima Budiveljniku i Himiku, a sa 26 godina je konačno dočekao priliku da igra i u Crnoj Gori.

Ovog puta ne samo kao standardni reprezentativac „crvenih”, već kao košarkaš Budućnost Volija - Suad Šehović je potpisao ugovor na godinu plus godinu sa crnogorskim šampionom.

“Zadovoljan sam što sam se dogovorio sa ekipom Budućnosti. Svi znamo da je ovo respektabilan klub u Jadranskoj ligi i Evropi. Uradiću sve da se i na igračkom i na ljudskom planu odužim za ukazano povjerenje”, istakao je Šehović na konferenciji za novinare u prostorijama kluba iz Njegoševog parka, čiji je član od 2007. do 2011. bio njegov mlađi brat Sead.

Na promociji prvog pojačanja za narednu sezonu bili su i direktor Slavko Radulović, sportski direktor Gavrilo Pajović i šef stručnog štaba Igor Jovović, koji su bili zadovoljni zbog obavljenog posla.

“Želim da Suad i u dresu Budućnosti nastavi sa dobrim igrama, kao što je to radio i u dresu reprezentacije”, kratko je poručio Radulović.

Pajović je naglasio da su Podgoričani dobili pravo pojačanje.

“Suada znamo odavno, mnogo smo dobili i u igračkom i u ljudskom smislu. Bio sam sa B reprezentacijom davne 2007. godine, kada je u Varšavi osvojeno 1. mjesto, i od tada postoji interesovanje za njega. Drago mi je što je došao. Suad je poznat našoj javnosti nakon odličnih igara u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i mislim da smo dobili pravog igrača za nastavak uspješnih sezona”.

Od svih u Budućnosti, starijeg od braće Šehović najbolje poznaje Jovović, koji je sa njim sarađivao i u mladoj i u seniorskoj reprezentaciji, kada je bio pomoćnik Dejana Radonjića i Luke Pavićevića.

“Zadovoljstvo je što je Budućnost u situaciji da može da angažuje crnogorske reprezentativce. Suad je jak karakter, veliki je profesionalac i čovjek koji je posvećen svom poslu. Maksimalno pristupa obavezama, što mogu da kažem iz ličnog iskustva, kroz saradnju koju smo imali u mlađim selekcijama i seniorskoj reprezentaciji. Biće veliko pojačanje u svakom smislu. Želim mu sreću na pripremama reprezentacije i na Evropskom prvenstvu”, zaključio je Jovović.

Budućnost je treći klub u ABA ligi za Šehovića. Nakon odlične sezone 2009/2010. u Bosni, potpisao je ugovor sa Olimpijom, ali nije odigrao ni minut u dresu „zmajčeka”, jer je doživio tešku povredu koljena.

Na kratko se 2011. vratio u Bosnu, a posljednje dvije sezone je proveo u Ukrajini. I u Budivljeniku i u Himiku je sarađivao sa podgoričkim trenerom Zvezdanom Mitrovićem.

Sa Bosnom je osvojio po dvije titule u prvenstvu i Kupu BiH, a sa Budiveljnikom je uzeo Kup Ukrajine.

Bonus video: