Ljulj: Moramo mnogo da naučimo iz ovog poraza

“Olimpijakos ima mnogo iskustva u ovakvim utakmicama, a nama ovo mora da bude škola za sljedeću sezonu”, rekao je Rudi Fernandes
0 komentar(a)
Rudi Fernandes, Foto: Reuters
Rudi Fernandes, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2013. 14:21h

Košarkaš Real Madrida Serhio Ljulj rekao je da njegova ekipa mora mnogo da nauči iz poraza od Olimpijakosa u finalu Evrolige i da se nada da će sljedeće sezone osvojiti to takmičenje.

“Imali smo dobru sezonu u Evroligi, ali smo tužni jer smo izgubili u finalu. Ovo je mlad i ambiciozan tim i sljedeće sezone ćemo pokušati da ponovo izborimo finale i da ovog puta pobijedimo”.

“Moramo mnogo da naučimo iz ovog poraza”, rekao je Ljulj za sajt Evrolige.

Olimpijakos je u nedjelju u finalu Evrolige u Londonu pobijedio Real Madrid sa 100:88 i tako odbranio titulu koju je prošle sezone osvojio u Istanbulu.

“Kada igrate finale kao ovo protiv Olimpijakosa, onda morate da pružite na terenu sve što znate. Dobro smo počeli, ali smo izgleda prerano istrošili baterije”.

“Oni su se vratili u utakmicu jer imaju mnogo više iskustva u važnim mečevima poput ovog”, kazao je Ljulj.

Najefikasniji u ekipi Reala u finalu, Rudi Fernandes, takođe je ocijenio da je Olimpijakos mnogo iskusnija ekipa.

“Olimpijakos ima mnogo iskustva u ovakvim utakmicama, a nama ovo mora da bude škola za sljedeću sezonu”, rekao je Fernandes.

Centar španske ekipe, američki košarkaš Markus Sloter, kazao je da su igrači Olimpijakosa pokazali da imaju odličan tim i da su zasluženo pobijedili.

“Počeli smo pakleno, ali smo se onda ohladili. Košarka je igra sa mnogo trčanja, mi smo to radili na početku, ali smo usporili”.

“Olimpijakos je odličan tim i zaslužio je ovu pobjedu. Pokazao je da ima šampionsko srce. Nažalost, mi nismo šampioni i zbog toga nam je veoma teško”, rekao je Sloter.

Bonus video: