Košarkaši Olimpijakosa ponosni što su dio istorije

“Gubili smo sa 17 razlike, ali smo se vratili i pobijedili. Promijenili smo stručni štab, doveli nekoliko novih igrača, ali smo ostali isti. Mi smo uvijek Olimpijakos”, kazao je Ejsi Lo
70 pregleda 0 komentar(a)
Olimpijakos, Foto: FoNet/EPA
Olimpijakos, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 13.05.2013. 13:38h

Košarkaši Olimpijakosa istakli su da je odbrana titule u Evroligi nešto što ne može svako da uradi, kao i da su ponosni što su postali dio istorije.

“Ovo je zaista nevjerovatno. Gubili smo i potom se vratili po ko zna koji put. Odbraniti titulu u Evroligi je nešto što rijetko kome polazi za rukom”.

“Ponosni smo što smo postigli tako nešto. Real Madrid je bio težak protivnik, ali smo pokazali kakvu ekipu imamo”, rekao je bek grčke ekipe Kostas Slukas.

Olimpijakos je u nedjelju u finalu Evrolige u Londonu pobijedio Real Madrid sa 100:88 i tako odbranio titulu koju je prošle sezone osvojio u Istanbulu.

“Ovo je izvrsno, tim je nevjerovatan. Sa ovakvom hemijom možemo da pobijedimo svakog. Svi su vidjeli način na koji smo igrali, to je bilo nevjerovatno”.

“Zaista nije moglo da bude bolje. Osjećam se savršeno, čak i srećnije nego prošle sezone”, rekao je centar Olimpijakosa i makedonske reprezentacije Pero Antić.

Plejmejker Ejsi Lo kazao je da njegova ekipa nije prestala da vjeruje u pobjedu i kada je gubila 17 poena od Reala i istakao da je to čini posebnom.

“Opet smo to uradili, nevjerovatan je osjećaj. Nismo prestajali da vjerujemo nijedne sekunde i to ovu ekipu čini posebnom. Srećan sam i ponosan što sam dio ovog tima”.

“Gubili smo sa 17 razlike, ali smo se vratili i pobijedili. Svi imaju zasluge za pobjedu, promijenili smo stručni štab, doveli nekoliko novih igrača, ali smo ostali isti. Mi smo uvijek Olimpijakos”, kazao je Lo.

Krilo ekipe iz Pireja Kostas Papanikolau rekao je da je Olimpijakos pokazao da ne može da izgubi u finalu.

“Ovaj tim ne može da izgubi u finalu. Ovo je ludo, nevjerovatno, uspeli smo ponovo da to uradimo. Došli smo u London samo da se borimo za što bolji rezultat”.

“Ne samo da smo osvojili Evroligu i odbranili titulu, nego smo i postigli 100 poena u finalu. Nemam šta više da kažem, sve piše na semaforu”, rekao je Papanikolau.

Stratos Perperoglu je istakao da je Olimpijakos pokazao da je ekipa koja nikada ne odustaje.

“Osećam se sjajno, nevjerovatno, teško je opisati... Ovo je moja treća titula u Evroligi... Olimpijakos je drugi put zaredom na krovu Evrope, to je baš teško postići”.

“Osjećam se blagosloveno, ovaj tim nikada ne odustaje”, istakao je Perperoglu, koji je prije dolaska u Olimpijakos na početku sezone dva puta bio šampion Evrope sa njihovim najvećim rivalom Panatinaikosom.

Olimpijakos je prvi put poštao šampion Evrope 1997. godine kada je trener bio Dušan Ivković, koji je ponovo osvojio Evroligu prošle sezone, poslije čega je napustio klupu grčkog kluba, gdje ga je zamijenio Jorgos Barcokas.

Bonus video: