Bekovi problem

Tanjević: Crna Gora može napraviti bum na Eurobasketu u Sloveniji

"Posjeduju jaku, usudiću se reći, najjaču centarsku liniju od svih ekipa koje će doputovati u Sloveniju", rekao je Tanjević
55 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2013. 07:20h

Jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena Bogdan Tanjević smatra da će predstojeći Eurobasket u Sloveniji (od 4. do 22. septembra) biti možda i jedan od najkvalitetnijih do sada.

Proslavljeni trener je kazao da Crna Gora može napraviti bum na prvenstvu. Rekao je i da vjeruje da će Hrvatska, Srbija i Slovenija lako proći grupnu fazu, a da su BiH i Makedonija pred teškom borbom.

"Ne mogu se oteti utisku i od reprezentacija sa Balkana na prvom mjestu ne spomenuti briljantnu Crnu Goru. Posjeduju jaku, usudiću se reći, najjaču centarsku liniju od svih ekipa koje će doputovati u Sloveniju. Imaju manji problem na bekovskim pozicijama, ali vjerujem da mogu naći rješenje i za taj dio tima", rekao je Tanjević za agenciju Anadolija.

Uz Crnu Goru, Tanjević daleko na Evropskom prvenstvu u Sloveniji vidi i selekciju Srbije.

"Nema sumnje, i Srbija ima tim za veće domete. Uz Crnu Goru i super kvalitetnu Litvaniju favoriti su u grupi B, ili kako je ja od milja zovem, turnirom republika i saveznih pokrajina. Ne, bez zezanja, u bivšoj 'Jugi' imali smo mi takvo takmičenje. Još da su umjesto reprezentacija sa Baltika voljom žrijeba u Jesenice poslani Hrvatska i Slovenija to bi bilo to", rekao je Tanjević.

Prema njegovom mišljenju u Sloveniji će se takmičiti veliki broj odličnih reprezentacija koje obećavaju izvanrednu košarku.

"Međutim, Španija je najbolja. Prvi su favoriti šampionata jer imaju fantastičnu generaciju igrača. Ipak, još pet ili šest ekipa mogli bi ih ugroziti u borb za tron“, rekao je Tanjević.

Tanjević je jedan od najvećih trenera u istoriji košarke.

Sa sarajevskom Bosnom 1979. osvojio je titulu Evropskog šampiona. Bio je selektor bivše SFRJ sa kojom je osvojio evropsko srebro 1981.

Kao selektor Italije osvojio je zlatnu medalju na EP 1999., a Turcima je 2010. donio svjetsko srebro.

Trenirao jea s velikim uspjehom najveće klubove u Italiji, Turskoj, Francuskoj i Crnoj Gori.

Preporučujemo za Vas