Olimpijakos odbranio titulu

Heroj Pireja bio je Vasilis Spanulis. Svih svojih 22 poena je postigao u drugom poluvremenu, koje je otvorio sa tri vezane trojke za preokret na 48:45
63 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2013. 21:36h

Košarkaši Olimpijakosa odbranili su titulu prvaka Evrope, pošto su u spektakularnom finalu u Londonu savladali Real Madrid sa 100:88.

"Kraljevski klub" je perfektno počeo meč, poveo 27:10 zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena (6-5), ali mu ni to nije bilo dovoljno da slavi.

Ali, tim Jorgosa Barcokasa se nije predavao, baš kao i u prošlogodišnjem finalu kada je trener bio Dušan Ivković, a CSKA imao plus 19.

Ovog puta se, međutim, nije čekao koš Jorgosa Pridezisa u posljednjim trenucima kao lani, već je Olimpijakos u jednom trenutku stekao i 14 koševa viška (84:70).

Heroj je bio Vasilis Spanulis, koji je svih svojih 22 poena postigao u drugom poluvremenu, a otvorio ga je sa tri vezane trojke za preokret na 48:45.

Majstorije u završnih 20 minuta: Vasilis Spanulis

Bivši košarkaš Panatinaikosa je i otklonio sve dileme, kada je minut i 42 sekunde prije kraja pogodio sa 10 metara za 90:79.

"U prvom poluvremenu su me odlično pazili, morao sam da smislim način kako da nađem rješenje za njihovu odbranu. Uz pomoć tima sam uspio. Mislim da je naša odbrana presudila, igrali smo je nevjerovatno", istakao je Spanulis.

U pobjedničkom timu je odličan bio i bivši plejmejker Partizana Ejsi Lo sa 20 koševa i po pet skokova i asistencija, te Kajl Hajns sa 12, Kostas Slukas sa 11 i Pero Antić sa 10 pogodaka.

Zakucao Real: Pero Antić

"Ponosan sam što smo odbranili titulu. Ovo je nevjerovatna grupa igrača, podržavaju se kao porodica. Bili smo pod velikim pritiskom cijele sezone da dokažemo da prošlogodišnja titula nije bila slučajna. Ne mogu da opišem koliko sam srećan", rekao je Barcokas.

Madriđane su predvodili Rudi Fernandes (21), Serhio Rordiges (17) i Serhio Ljulj (14).

Nikola Mirotić nije bio na svom nivou, pošto je upisao sedam poena i tri skoka.

MVP finala je Lo, a Spanulis je najkorisniji igrač finalnog turnira, kao i čitave Evrolige.

Galerija

Bonus video: