Srbija desetkovana na EP u Sloveniji?

Samo tri igrača potvrdila nastup na šampionatu Evrope - Miloš teodosić, Nenad Krstić i Nemanja Bjelica
2 komentar(a)
Mačvan, Foto: REUTERS
Mačvan, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.05.2013. 08:10h

Milan Mačvan, Zoran Erceg, Kosta Perović i Stefan Marković neće igrati za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, dok se odgovor Duška Savanovića još čeka !

Kako prenosi “Sportski žurnal”, ova vijest osvanula je na grčkom košarkaškom portalu “Eurohups“ čiji se izvještač nalazi u Londonu na fajnal-foru Evrolige, odakle je i potekla priča.

Naime, Grci ističu da je tokom putovanja Dušana Ivkovića po Evropi i razgovorima sa svim potencijalnim reprezentativcima, dobio nekoliko negativnih odgovora, a samo tri pozitivna - od Miloša Teodosića, Nenada Krstića i Nemanje Bjelice.

Selektora Srbije je iznenadilo što su, navodno, Mačvan, Erceg, Perović i Marković definitivno odbili njegov poziv da ljeto provedu u reprezentaciji i bore se u Sloveniji.

U izvještaju se ne pominje Vladimir Micov, sa kojim je Ivković takođe razgovarao dok je bio u posjeti Moskvi.

Ukoliko se ova informacija pokaže potpuno istinitom, a Srbija će biti znatno oslabljena na šampionatu Starog kontinenta.

Inače, Srbija se na EP nalazi u grupi B zajedno sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i hercegovinom, Litvanijom i Letonijom.

Bonus video: