Pobjede Majamija i San Antonija

Majami i San Antonio su napravili brejk u trećim utakmicama protiv Čikaga, odnosno Golden stejta, i poveli su 2:1 u polufinalu konferencija.
79 pregleda 1 komentar(a)
Kris Boš, Foto: Beta AP
Kris Boš, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.05.2013. 08:54h

Majami i San Antonio uzvratili su udarac Čikagu i Golden stejtu i vratili brejk koji su doživjeli u prvoj, odnosno drugoj utakmici. Hahvaljujući pobjedama u gostima, Majami i San Antonio vode po 2:1 u polufinalu konferencija.

Nakon što je u srijedu upisao najubjedljiviju pobjedu u ovogodišnjem plej-ofu, te nanio Čikagu najteži poraz u doigravanju u klupskoj istoriji (115:78), šampion je došao teže do pobjede u trećem meču (104:94), a rezultat je odlučen u posljednjoj četvrtini u koju se ušlo rezultatom 70:70.

U posljednjih 12 minuta Lebron Džejms je ubacio u petu brzinu, upisao je 12 od svojih ukupno 25 poena i predvodio Majami do trijumfa. Kris Boš je odigrao najbolju partiju u dosadašnjem plej-ofu, jer je meč završio sa 20 poena i 19 skokova, dok je omaleni Noris Kol dodao 18 poena.

Kod domaćih, kojima su i ovoga puta nedostajali povrijeđeni Luol Deng, Kirk Hajnrih i Derik Rouz, najjači utisak ostavio je Karlos Buzer sa 21 košem, dok su Nejt Robinson i Džimi Batler dodali po 17 poena.

I ovaj susret, kao i prošli, obilježila je nervoza na parketu, istina manja u odnosu na prethodni duel. Džejms je zaradio tehničku zbog odguravanja Nazira Mohameda, koji je nekoliko sekundi nakon toga isključen jer uzvratio najboljem igraču današnjice na barem duplo grublji način. Zbog istog je razloga (odgurnuo Krisa Andersena) i Žoakim Noa zaradio svoju tehničku.

"Ne možeš da osvojiš titulu tako što ćeš biti dobar i pristojan. Moraš igrati "prljavo", da se bacaš po parketu. Moraš biti spreman da radiš stvari koje su ekstremno teške", rekao je poslije meča Kris Boš.

Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak, takođe u Junajted centru u Čikagu.

Sa 32 poena, od čega 25 u prvom poluvremenu, te po pet asistencija i skokova, Toni Parker je predvodio San Antonio do pobjede protiv Golden stejta 102:92. Sparsi su u prvoj četvrtini stekli zalihu od devet poena, i tu prednost nijesu ispuštali do kraja meča.

Uz Parkera odličnu partiju pružio je i Tim Dankan sa 23 koša, uz deset skokova, dok je najefikasniji pojedinac Golden stejta bio Klej Tompson sa 17 poena.

Naredna utakmica, takođe u Ouklendu, igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Polufinale konferencije:

Istok

Čikago - Majami 94:104 (Buzer 21 p, 4 sk, Noa 15 p, 11 sk - Džejms 25 p, 8 sk, 7 as, Boš 20 p, 19 sk)

Majami vodi u seriji 2:1

Zapad

Golden stejt - San Antonio 102:92 (Tompson 17 p, 8 sk, Kari 16 p, 8 sk - Parker 32 p, 5 sk, 5 as, Dankan 23 p, 10 sk)

San Antonio vodi u seriji 2:1

Bonus video: