Petrović pozvao Omića i Savovića

"Na širem spisku će se naći 23 imena, a 24 mjesto je ostavljeno za džokera, igrača za kog samo Harun Mahmutović (generalni sekretar KS Bih) i ja znamo o kome se radi", istakao Petrović
0 komentar(a)
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Aco Petrović, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 10.05.2013. 17:27h

Aleksandar Petrović, selektor Bosne i Hercegovine, danas je saopštio širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Na spisku se nalaze sljedeće igrači: Filip Adamović, Armin Avdibegović, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Zek Rajt, Nermin Buza, Nihad Đedović, Miralem Halilović, Ante Mašić, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Marko Šutalo, Adin Vrabac, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jusuf Nurkić, Alen Omić, Boris Savović, Nedžad Sinanović, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović i Mirza Teletović.

“Prošle godine smo kompletne pripreme mogli da odradimo u Sarajevu. Kvalifikacije su bile drugačije, sve je bilo drugačije. Na širem spisku će se naći 23 imena, a 24 mjesto je ostavljeno za džokera, igrača za kog samo Harun Mahmutović (generalni sekretar KS Bih) i ja znamo o kome se radi. Dosta toga moramo da popravimo u odnosu na kvalifikacije. Mi moramo da igramo odbranu i to je poruka svim igračima. Ako želimo da pobijedimo Srbiju i Crnu Goru, moramo se spustit u gard i igrati i defanzivno. Ne želim u Sloveniju da idem kao turista, želim da budem siguran u dobar rezultat", rekao je Petrović.

On se potom osvrnuo na neka nova imena na spisku, u odnosu na kvalifikacije.

"Šutalo je igrač koji nam treba na poziciji dvojke. Savović je dobar skakač, njegov odogovor se čeka, dok je Stipanović petica koja brani “pik en rol” na osam, devet metara. Litavnija mora pasti na startu takmičenja, a ako se to desi, biće nam lakše”, zaključio je Petrović.

Bonus video: