Čikago zakazao duele sa Majamijem

Bulsi su u duel ušli oslabljeni za bolesnog Luol Denga i povrijeđenog Kirka Hajnriha, pa je trener Tom Tibodo "krpio“ sastav, koji je na kraju slavio
0 komentar(a)
Žoakim Noa, Foto: REUTERS
Žoakim Noa, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.05.2013. 07:37h

Čikago je u majstorici savladao Bruklin i plasirao se u narednu rundu plej-ofa, gdje ga čeka aktuelni šampiona Majami.

Bulsi su u duel ušli oslabljeni za bolesnog Luol Denga i povrijeđenog Kirka Hajnriha, pa je trener Tom Tibodo "krpio“ sastav, koji je na kraju slavio.

U takvoj situaciji bistao je Žoakin Noa sa 24 poena i 14 skokova, ali ni Francuz nije fit, jer i dalje ima problema sa nogom.

Ipak, stisnuo je zube i pomogao timu u izuzetnom važnom duelu.

Isti broj poena kao i Noa ubacio je Marko Belineli.

Kod Netsa najraspoloženiji su bili Deron Vilijams (24, sedam asistencija) i Bruk Lopez (21, devet skokova).

Potpuno je podbacio Džo Džonson koji se zaustavio na šest poena uz katastrofalan šut iz igre (14-22), a trojke je šutiroa 9-1.

"Ponosan sam na svoj tim. Borili smo se mnogo tokom cijele sezone i uspjeli smo i u ovoj situaciji, kada smo desetkovani, da dođemo do pobjede i izborimo duele sa Majamijem. Oni jesu favoriti, ali se nećemo predati“, rekao je Noa.

Bulsi su odograli fenomenalno prvo poluvrijeme, nakon kog su stekli 17 poena prednosti (61:44).

Bruklin je u nastavku prijetio, smanjvao prednost i dva minuta prije kraja Vilijams je pogodio za minus pet, ali dalje od toga nije mogao.

"Nismo bili dovoljno agresivni, posebno u prvom poluvremenu. Dozvolili smo Čikagu da se odlijepi, a nakon toga je bilo teško juriti zaostatak“, objasnio je Pi Džej Karlisimo, strateg Bruklina.

Rezultati: Čikago - Bruklin 99:93 (4-3)

(Noa 24p, 14sk, Belineli 24p, Buzer 17p, 7sk - Vilijams 24p, 7as, Lopez 21p, 9sk, Valas 19p)

Bonus video: